Alef gençlerinden Holokost kurbanları anısına online müze

Alef gençleri, Holokost kurbanlarını andığımız Yom Aşoa öncesinde, farkındalığı arttırmak için yıllardır sürdürdükleri Karakare projesi kapsamında, online bir müze yarattı. Alef gençleri yeni projelerini anlattı:

Toplum
7 Nisan 2021 Çarşamba

Karakare, Holokost farkındalığını arttırmak amacıyla Alef Gençleri önderliğinde geliştirilen ve senelerdir devam eden bir projedir. Misyonu soykırım ve antisemitizm hakkında farkındalık yaratmak, unutmamak ve unutturmamayı öğretmektir. Karakare bu amaç doğrultusunda her yıl farklı etkinlikler gerçekleştiriyor.

Karakare, Holokost ve Holokost’ta kaybettiklerimizi hatırlamak ve unutmamak hedefi ile her sene bir nesne tasarlamakta. ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ kapsamında, farkındalığını arttırmak amacıyla gençler tarafından belirlenen, tasarlanan ve hazırlanan nesneler, Şalom Gazetesi aracılığı ile toplumumuza ulaştırılıyor. Ayrıca düzenlenen film gösterimleri ve hazırlanan videolar aracılığıyla da farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

Karakare bu sene günümüz şartları doğrultusunda, COVID-19 tedbirleri kapsamında ‘Alef Online Müze’ projesini hazırladı. Alef Online Müze sanal ortamda her an, her yerden erişime açık olup, Alef binası içinde tasarlanmış bir müze. 

Link üzerinden (http://alefkarakare.com/) ulaşabileceğiniz Alef Online Müze’de Alef binasının odalarında çeşitli eserlerin bulunduğu bir sergi ile karşılaşacaksınız. Müzenin birinci odasında Holokost süresince zor durumda olan Yahudilere yardımcı olan ve ‘Righteous Among the Nations/ Uluslararası Dürüst’ payesiyle ödüllendirilen kişilerin hikayelerini içeren sergi bulunuyor.  İkinci odada II. Dünya Savaşı öncesinde Yahudi kişilere ait olan ancak Naziler tarafından el konan ünlü sanat eserleri ile sergi devam ediyor. Aynı odada Alef Gençleri tarafından oluşturulmuş eserler de bulunmakta. Üçüncü oda ise ‘Holokost ve Çocuklar’  teması ışığında çeşitli fotoğraflar, resimler ve videolar içermekte. 

Geçmişimizi bilmezsek, geleceğimizi göremeyiz. Holokost gibi tarihin acı olaylarının tekrarlanmasına asla izin veremeyiz. Bunun için, farkında olmalıyız!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün