Latin Amerika´nın en büyük perakendecisi, sitesinden antisemit nesneleri kaldırıyor

Latin Amerika´nın en büyük çevrimiçi perakendecisi olan Mercado Libre, daha önce mağazasından satış için listelediği Yahudi karşıtı nesneleri temizliyor.

Dünya
25 Şubat 2021 Perşembe

Mercado Libre bünyesinden diğer Nazi posterler ve hatıra eşyalarının yanı sıra "Mein Kampf" ve "The Protocols of the Elders of Sion" gibi kitapları kaldırıyor.

Şirket 11 Şubat’ta Dünya Yahudi Kongresi'nin bölgesel bir şubesi ile antisemitizmle mücadele etmek için imzaladığı bir anlaşmayı duyurdu. Ortak bir stratejinin parçası olarak, her iki kuruluş da sitedeki ırkçı nefret söylemlerini kışkırtan diğer yayınları belirlemeye çalışacak.

Mercado Libre'nin hukuk ve hükümet ilişkilerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jacobo Cohen Imach, "Faaliyet gösterdiğimiz bölgedeki 18 ülkedeki sosyal rolümüzden, ırkçı nefret ve antisemitizmin ortadan kaldırılmasına yönelik bir adım daha attığımıza inanıyoruz" dedi.

Latin Amerika Yahudi Kongresi program direktörü Ariel Seidler ise yaptığı açıklamada, “Bir arada yaşamak için ve nefret söylemine karşı çalışmak tüm toplumun sorumluluğudur. Sivil toplum örgütleri ve teknoloji şirketleri arasındaki bunun gibi ittifaklar büyük değer taşıyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün