"Biden Kabinesinde Yahudiler fazlasıyla temsil ediliyor" paylaşımına tepki

Genellikle silahlı çatışmalarla ilgili paylaşım yapan Türk sosyal medya sitesi Clash Report´un, "Biden kabinesinde Yahudiler fazlasıyla temsil ediliyor" paylaşımı tepki topladı.

Dünya
26 Ocak 2021 Salı

Clash Report, Yahudilerin Biden kabinesinde aşırı derecede temsil edildiğini gösteren bir tablo yayınladı. Söz konusu tablo, “Biden’ın kabinesi: ABD nüfusunun yüzde biri, kabinenin yüzde ellisi" başlığıyla yayınlandı ve “ABD yönetiminde söz hakkı elde eden Yahudi asıllı bakanlar ve federal yetkililer” sıralandı.
İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Clash Report’un bu paylaşımını haber olarak değerlendirdi ve “Türkiye’de hükümet yanlısı medya: Yahudiler, Biden Kabinesinde fazlasıyla temsil ediliyor” başlığını attı. Haberde, Clash Report’un kabine üyeleriyle ilgili paylaştığı İngilizce gönderide, Wendy Sherman'dan erkek olarak bahsedilmesi gibi çok sayıda İngilizce yazım ve dilbilgisi hatası bulunduğu belirtildi. Janet Yellen'ın, "2016'da Trump'a karşı bir reklamda yer alan üç Yahudi'den biri olduğu" ifade edilirken CIA'nın müdür yardımcısı David Cohen’in ise, "uzun süredir Yahudi işleriyle yakından ilgilendiğini" iddia edildi.
Haberde ayrıca Clash Report’un bu paylaşımının Yahudilerle ilgili sadece ikinci paylaşım olduğu, hesabın daha önce Yahudilerle ilgili herhangi pek paylaşım yapmadığı da belirtildi.
Clash Report, Türkiye’nin Bayraktar drone saldırılarının videolarını paylaşarak Türkiye’nin Suriye, Libya ve Azerbaycan’daki müdahalesi sırasında dikkatleri üzerine çekmişti. Bunları nasıl elde ettiği hiçbir zaman net değildi. Site Twitter paylaşımlarını genellikle Türkçe’nin yanı sıra İngilizce ve diğer dillerde de yapıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün