Bir sanatçının gözünden Tel Aviv

Paul Curran teknoloji endüstrisinde çalışıyor, ancak boş vakitlerini şehrin estetiğini yansıtan birçok mahalleyi çizmeye ayırıyor. Hareketli ve renkli Instagram sayfası "Çizim Tel Aviv"de de bu çizimlerini paylaşıyor.

Kültür
25 Ocak 2021 Pazartesi

2012'de İsrail'e göç eden Kanada Vancouver'lı Curran, Tel Aviv'de yaşamaya başladı. Mimari yapıların meraklısı olarak Tel Aviv'in mimarisine ve tarihine hayran kaldı.

Curran, “Mahallelerden büyülendim. COVID sırasında karantina sınırlamaları göz önüne alındığında, insanların mahalleleri hakkında çok daha tutkulu hale geldiğini düşünüyorum. Tel Aviv'de İsrail’in diğer şehirlerine nazaran daha modern bir görünüş var. Tel Aviv, Osmanlılara, İngilizlere, 70'lerde İsrail sosyalizmine ve Batılılaşma dönemindeki büyük mimariye, ayrıca Şangay ve Singapur'daki gibi çılgın binalara sahip’’ dedi.

En sevdiği Tel Aviv mahallesi Kerem HaTeimanim olan Curran, esasen cuma öğleden sonralarını arkadaşlarıyla içki içerek, humus yiyerek ve Yemen çorbasının tadını çıkararak geçiriyor.

Curran, Instagram sayfasını başlattığında sadece kişisel bir hesap açtığını düşünüyordu. Ancak şu anda 7.200'den fazla takipçisi var. Profilinde "Bundan sonra ne çizmeliyim?" tarzı sorularla takipçilerini kendi fikir ve önerileriyle yeni çizimlere ilham vermeye sürekli teşvik ediyor. 

İnstagram sayfası linki:

https://www.instagram.com/drawingtelaviv/?hl=en

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün