Larry King´in ardından…

Efsanevi Yahudi asıllı talk show sunucusu Larry King´in vefatının ardından geriye kalanlar…

Dünya
25 Ocak 2021 Pazartesi

Larry King, bir Yahudi olarak kökleriyle ilgili konuşmaktan her zaman mutluluk duydu.
King, 2017'de The Jerusalem Post'a verdiği röportajda, “Yahudi olmayı seviyorum, Yahudiliğimle gurur duyuyorum ve İsrail'i seviyorum” dedi. “Ancak 60 yıllık yayıncılık sürecinde insanların neden hâlâ önyargılı olduğunu ve neden birbirilerini öldürdüğünü anlamıyorum. Dünyada sınırlı bir zamanımız var, neden bu kadar kısa sürede enerji israf ediyoruz veya birbirimizden nefret ettiğimiz için hayat kaybediyoruz? Bu delilik. Toprak parçası için savaşmak çılgınlıktır. Teknoloji açısından ne kadar ilerlediğimizi aşikâr ama insan tarafında çok az ilerlediğimiz belli oluyor. Papa dışında dünyadaki hemen hemen tüm büyük dini liderlerle röportaj yaptım ve kimse bu konuyu açıklayamadı" ifadelerini kullanmıştı.

Larry, Post'a, CNN'de geçirdiği tüm yıllar boyunca İsrail'e karşı herhangi bir önyargı görmediğini belirtti. "Yalnızca adil ve objektif olmaya çalışan insanları deneyimledim’’ demişti.

King, iş hayatındaki 63 yılında 60 bin den fazla röportajı gerçekleştirdiği için haber talk showlarının kralı olarak kabul edildi. 1985'te başlayan ve 25 yıl süren CNN'deki programı “Larry King Live” ile zirvede idi. Görev süresi boyunca CNN’in en beğenilen programı olmaya devam etti.

Daha sonra röportajlar yapmaya ve siyaset tartışmalarına devam etti, Video izleme platformu Hulu’da günlük bir program olan “Larry King Now” ile dijital yayıncılığa girdi ve Twitter'ı aktif şekilde kullandı.

Larry King, COVID-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan bir ay sonra 23 Ocak cumartesi günü 87 yaşında vefat etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün