UÖMO´dan başarının sırları

Toplum
20 Ocak 2021 Çarşamba

Son 15 yıldır, fen projeleri alanında katıldığı hem ulusal hem de uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönen Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri ve yönetimi, bu başarının sırrını anlattı.

13 Ocak gecesi düzenlenen ‘Gelecek Yeni Fikirlerle Gelecek’ başlıklı Zoom etkinliğinin moderatörlüğünü, Şalom Yayın Koordinatörü Virna B. Gümüşgerdan gerçekleştirdi.

UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ve Lise Müdürü Funda Kara, gecenin başında, okulun öğrencilerini bu tür etkinliklere katılmaya teşvik eden sistemleri anlattılar. Bu başarının bir tesadüf olmadığı, ödül kazanan öğrenciler mezun olsa da, arkadan gelenlerin ödül geleneğini sürdürdüğü, ödüllü öğrencilerin bu süreçten önemli kazanımlar elde edip bunları mezun olduktan sonra da kullandığı belirtildi.

Hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmada kazanılan ödüllerin önemli mimarlarından olan Proje Danışmanı Talha Kılıç yaptıkları projelerinin sayısının yüzü geçtiğini belirterek, bu yıl yarışmalara katılan başka projeleri de olduğunu açıkladı. Yazılım Danışmanı Reha Diri de proje kapsamında yaptıkları yazılım çalışmalarını anlattı.

Bu yıl Korea International Science Fair’de dünya ikincisi olan Eyal Kohen ve Yusuf Yasef Özşalom da katılımcılar arasındaydı. Eyal ve Yusuf, güneşten elde edilen enerjinin paylaştırılarak daha verimli kullanılması yönündeki projelerini, fikrin nasıl doğduğunu ve yarışmalardaki sunum süreçlerini anlattı. Geleceğe yönelik hedeflerini de paylaşan gençler, daha birçok başarıya imza atacaklarının sinyalini vermiş oldu.

Katılımın yüksek olduğu etkinlik, gençlerin ve Ulus Özel Musevi Lisesinin başarılarının devamı temennileriyle son buldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün