´Jerusalema Challenge´ sonunda Kudüs´ü de etkisi altına aldı

Son bir yıldır küresel çapta ses getiren Jerusalema meydan okumasına nihayet Kudüs Belediyesi de katıldı.

Kültür
6 Ocak 2021 Çarşamba

Sayısız video ve viral kampanyada performansı sergilenen ‘Jerusalema Dance Challenge / Kudüs Dans Meydan Okuması’ 2020’de milyonlarca kişiyi büyülerken, dünyada en çok etkileşim alan dans olayı oldu.

Meydan okuması Güney Afrikalı Dj Master KG’nin ‘Jerusalema’ adlı parçasından çıktı. Şarkı sözlerinde şarkıcı Tanrı’nın kendisini kutsal şehir olan Kudüs’e götürmesi için yalvarıyor.

Yılın son ayında Kudüs Belediye Başkanı Moşe Lion yanına Holokost kurtulanlarını, yuvadan üniversiteye öğrencileri, Kudüs’ün hem doğusunda hem batısında yaşayan vatandaşları ve belediye çalışanlarını alarak Jerusalema Challenge’ı yaptı ve YouTube’da yayınladı.

‘Jerusalema’ şarkısı Güney Afrika listelerinde 2019’un aralık ayında bir numaraya tırmanmıştı. 2020’nin şubat ayında karantinalar başladığında yeniden liste başı olan şarkıya Angolalı bir dans grubu dans videosu çekti. Bu video, ilk önce Portekiz’de ardından İtalya, İspanya, Fransa, Jamaika, Kanada, ABD ve İsrail’de yayıldı. Dans öğretmenleri koreografiyi öğretmek üzere videolar yayınladı. Şirketler, hastaneler, okullar viral olan videodaki dansın aynısını yaparak videolarını paylaşmaya başladı.  Futbolcu Cristiano Ronaldo ve şarkıcı Janet Jackson da bu kervana katıldı. #JerusalemaChallenge yarattığı etki açısından Macarena dansı ile karşılaştırılıyor

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün