El Al’ı satın almak isteyen ABD kökenli İsrailli Rozenberg’e ilk onay

İsrail Kurumlar Otoritesi, bir açıklama yaparak ABD göçmeni İsrail vatandaşı, otuz yaşındaki Ortodoks Eli Rozenberg’in El Al Havayollarının yüzde kırkından fazlasını satın alma talebine olumlu bakıldığını bildirdi.

Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba

Resmi makamlar tarafından yapılan açıklama, daha önceleri finansal olarak dayanakları bilinmediğinden Rozenberg’in teklifini ciddiye almayan medyada şaşkınlık yarattı. 

Kudüs’te ikamet eden Rozenberg, ABD’deki en büyük yaşlı bakımevi zincirlerinden birinin sahibi ve aynı zamanda Centers Health Care’in kurucu ve yönetim kurulu başkanı olan Ken Rozenberg’in oğlu olarak tanınıyor. 

El Al’ı satın alma konusundaki teklifinin ciddi olduğunu ispat etmek için daha önce bir hesaba 15 milyon dolar yatıran Eli Rozenberg, talep edildiği takdirde El Al’ın hesabına acil olarak 75 milyon dolar daha yatırarak şirketin hisselerinin, yönetici çoğunluğa sahip olacak şekilde, yüzde 44,99’unun kendisine verilmesini de teklif etmişti.  

Geçtiğimiz günlerde Rozenberg’in ofisinden konuyla ilgili, “İsrail Kurumlar Otoritesine profesyonel bir özenle gerçekleştirdiği çalışmasından dolayı teşekkür ederim. Teklifim, El Al’a itibarını iade etmek ve hak ettiği yere getirecek yola girebilmek için tek yöntemdir. İsrailliler, ulusal havayollarının istikrara kavuşmasını heyecanla beklemektedir” şeklinde bir açıklama yapıldı. 

Rozenberg, online finans gazetesi Globes’a konuşarak El Al’ın genel anlamda dünya çapındaki korona virüsü pandemisi sebebiyle içinde bulunduğu finansal çıkmazının kendisini endişelendirmediğini, geleceğe yönelik planlar yaptığını söyledi. 

Diğer yandan, El Al Havayollarını yönetecek oranda hisselerinin sahibi olan ana firma Knafaim’in, hisselerini satmaya yanaşıp yanaşmayacağı henüz bilinmiyor. Şu ana dek firma, teklifi reddetmiş görünüyor.

El Al geçtiğimiz ayın başlarında devletten 400 milyon dolarlık bir yardım paketi almış, bunun sonucunda büyük ihtimalle yönetimin bir süre sonra devlete geçeceği konuşulmuştu.

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün