Düşük maliyetli, yüksek proteinli, kolesterolsüz STEAK

İsrail’in yeni girişim şirketlerinden, 3D yazıcıda gıda üretimi konusunda çalışan Redefine Meat, sebze kökenli gıdalardan ürettiği çevreci bir Steak’i gurme restoranlarda pazarlayacak.

Dünya
3 Temmuz 2020 Cuma

Şirketten yapılan açıklamada, tadının normal bir etten farkını anlamanın neredeyse imkansız olduğu vejetaryen ürünün, çevreye zararının yüzde 95 daha az olduğu belirtildi.  Çevre etkisinden kasıt endüstriyel hayvan besleme ve kesiminin doğal hayata verdiği zarar. 

Redefine Meat 3D yazıcılarda ürettiği alternatif et ürünlerini 2021 başı itibarı ile pazarlamayı planlıyor. Yazıcıda üretilen etin sert-yumuşak, sulu-kuru, az-çok yağlı olması tamamen kontrol altında, sadece birkaç mouse tıklaması ile ortaya çıkarılacak etin özellikleri saptanabiliyor. 

Redefine, et alternatifi konusunda çalışan tek şirket değil. Şirketin hesaplamalarına göre, söz konusu pazarın yakında yıllık 140 milyar dolarlık bir rakama ulaşması tahmin ediliyor. 

Ürünlerinin, beslenmesine dikkat eden bilinçli dünya karnivorlarına hitap ettiğini belirten şirket, İsrail’in merkezinde Rehovot’ta kurulu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün