Burçlar ve köpekler…

Joelle PİNTO Köşe Yazısı
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Geçtiğimiz günlerde internette köpeklerle ilgili bir konu araştırırken, birdenbire kendimi “Astrolojiye göre hangi köpek cinsi burcunuzun ruh eşi?” başlıklı bir makaleye rastladım (Yourtango.com). Burç, köpek ve ruh eşi kelimelerini bir arada görmeye alışık olmadığımdan, merakıma yenilip hemen makaleyi açtım.

Bir veya birden fazla köpek cinsinin burcumuzun karakterine göre bize uygun olduğundan bahseden Emily Ratay, burçlara göre bize en uyabileceğini düşündüğü köpek türlerini listeliyor; örneğin Koç burcu olanlar için en uygun köpeğin Alman Kurdu, İkizler olanlar için French Bulldog, Yengeç burcu olanlar için Şivava olduğunu belirtiyor. Bu makale okuması keyifli olsa da, beni rahatsız eden birkaç noktası var.  Öncelikle burçlarımıza göre bize iyi gelecek potansiyel can dostlarımızın sadece safkan ırklar arasından, halk diliyle ‘cins’ köpekler üzerinden önerilmesi. Barınaklarda kurtarılmayı bekleyen binlerce köpek varken, satın almamak ve sahiplenmek olgusunun her zamankinden bile çok aşılanması gereken bir zamanda, sevebileceğimiz köpeklerin mutlaka safkan olabileceği algısına sebep olabilecek her söylemden kaçınmak lazım. Hem safkan hem de kırma köpek sahibi olmuş biri olarak, ikisinin de evinize verdiği neşe, size ve ailenize kattığı mutluluk ölçülemez. Gerçek anlamda ikisi de can dostudur. Köpek seçiminde herhangi bir sebepten dolayı illa cins köpek arayan içinse, barınaklar birbirinden güzel cins köpeklerle de dolu. 

***

Köpek seçiminde insanları köpekleri seçer gibi gözükse de çoğu zaman köpekler insanını seçer. Size öyle bir enerji verir ki, bu benim dersiniz. Halbuki o sizi seçmiştir. Birkaç sene evvel kaybettiğim Labrador ve Akbaş kırması olan köpeğim Coco, yaklaşık on köpek arasından sıyrılıp benim kucağıma gelmiş ve 11,5 yıllık maceramız, aslında köpek sahiplenmeyi düşünmediğim bir dönemde, tesadüfen onun beni seçmesi ile başlamıştı. Köpek seçiminde en önemli konulardan biri ise 15 senelik bir bağlılığa ve büyük bir sorumluluğa hazır olmak. Maalesef günümüz şartlarında çoğu köpek 15 yılı göremese de sahiplenecek kişinin 15 senelik bir sorumluluğa hazır olması gerekir. 

***

Burçlara göre köpek seçme işine gelince, astrolojiye çok ilgim olmasa da yakın bir astrolog arkadaşımdan öğrendiğim ilk şeylerden biri, kişinin burcu kadar yükselen burcu ve ay burcunun da kişinin karakteri üzerinde büyük etkisi olduğu. Yükselen burç ve ay burcu doğum günü, yılı ve saatlerine göre hesaplanıyor. Yani ikisi de Terazi olan iki kişi, çok değişik huylara da sahip olabiliyor. Bir Terazi burcu olarak, tabii ki Ratay’ın burcumla eşleştirdiği köpek cinsine baktım.  Terazi burcu ile Sayomed eşleşiyor. Devasa, iyi huylu, güzel gözlü, güzel tüylü bu köpek cinsi Ratay’e göre Terazi burçlarının karakter ikizi. Sayomedlerin çok tatlı göründüğünü inkâr edemem. Ancak astrolojiden çok, karakter ikiziniz olan köpeğin sahiplenmeye gerçekten karar verdiğiniz gün sizi bulacağına inananlardanım…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün