Mütemadiyen kahkaha için: ´Çok Aşk´

Zehra ÇENGİL Köşe Yazısı
1 Kasım 2023 Çarşamba

Yeni jenerasyonun en popüler ve sevilen isimlerini saymamı isteseler, zekası ve hazırcevaplığıyla ‘Konuşanlar’ adlı talk şov programında herkesi avucunun içine almayı başaran Hasan Can Kaya, şüphesiz listenin en tepelerinde yer alırdı.

‘1 Erkek 1 Kadın’ dizisinin senaristlerinden olan fakat asıl popülerliğini herkesin birbirinden ilginç, fazlasıyla özel, hatta çoğu zaman da cüretkar hikayelerini anlattığı ‘Konuşanlar’ programıyla kazanan Hasan Can Kaya’nın senaryosunu yazdığı ve başrolünü Büşra Pekin ile paylaştığı ‘Çok Aşk’ filmi geçen cuma vizyona girdi.

Yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı Barış Yıldız, Ege Aydan, Bahtiyar Engin, Berkan Şal, Şebnem Sönmez ve Uğur Yücel gibi sevilen oyuncuların yer aldığı film, Nulook Production ve HACK Creative ortak yapımcılığında izleyiciyle buluştu.

Senarist ve oyuncu Hasan Can Kaya’nın “Hayat kadar gerçek, hayat kadar komik ve hayat kadar duygusal” diyerek özetlediği filmi, Kanyon Paribu Cineverse’te gerçekleşen gala gecesinde izleme fırsatı buldum.

‘Çok Aşk’ filmi, abisi İrfan (Barış Yıldız) ile korsan film satarak geçimini sağlayan Coşkun'un (Hasan Can Kaya) yaşamının, hayatının aşkı Ayla (Büşra Pekin) ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal almasını anlatıyor. Senaryo yazıp, en büyük tutkusu sinema ile ilgili hayallerini gerçekleştirmeye çalışan Coşkun aynı zamanda Ayla'nın da gönlünü kazanmaya çalışıyor.

‘1 Erkek 1 Kadın’ zaten mizah gücü çok yüksek bir işti. Hasan Can Kaya’nın da sektöre girme mücadelesi verirken yaşadığı zorlukların belki de sadece bir kısmını o dönemleri anlattığı röportajlardan biliyoruz. Hasan Can Kaya’nın bu filme kendi hayatından da anekdotlar kattığı görülüyor, zaten filmi de başarılı kılan bu.

Filmin açılış sahnesindeki Yeşilçam ustalarına saygı mesajından tutun da, senaryosunu çalan kleptoman yapımcıdan özür dileyecek kadar yufka yürekli bir karakter olan Coşkun’a; Suriyeliler için KPSS olmadığından Suriye vatandaşlığına geçen İrfan’a dek günceli yakalayan espriler ve sektörün kabuslarına ince dokundurmalar yapan ‘Çok Aşk’, mutlaka içinizdeki bir duygudan sizi tutup yakalayacak. Barış Yıldız ve duayen oyuncu Uğur Yücel’in performansları sayesinde ise filmin birçok sahnesinde kahkahalarınız katmerlenecek. Komedi filmlerine çok yakışan Büşra Pekin’i beyazperdede görmeyi özlemişiz. Hasan Can Kaya ile aralarındaki müthiş kimya, bir seyirci olarak bana geçti. Birlikte katıldığı programlardaki tatlı paslaşmalar da sahtelikten uzak ve de ‘Çok Aşk’ın ruhuna çok uygun. Devam filmi gelsin isteriz doğrusu.

Hasan Can Kaya’yı hem derdini anlatan hem de sinemaseverlerin içini ısıtacak samimi ve sıcacık bir aşk hikayesine imza atan bir senaryonun üstesinden gelebildiği için tebrik ediyorum. Filmin bir bölümünde kardeşi İrfan’ın, Coşkun’la sevgilisinden ayrılma sebebini konuşurken sarf ettiği “Sahne, sinema, mizah… Senin çok aşkın var” sözleri de her şeyi bir arada yapmaya çalışan kişilerin, mutlaka bir noktada kayıp yaşayacağının ve arzularından birinden vazgeçmesi gerektiğinin sinyalini veriyor sanki…

GALADA DA YILDIZLAR GEÇİDİ VARDI!

Bu arada Hasan Can Kaya’nın programının başarısının yarattığı rüzgardan olsa gerek, galası da oldukça kalabalıktı ve sağlam bir katılım vardı. Kendisine büyük katkılar sağlayan Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya, Arda - Aslıhan Turan, Atilla Dorsay, Cem - Ronit Hakko, Ecem Erkek, Cemal Can Canseven benim gördüğüm  davetlilerden sadece birkaçı…

Galalarda hep kırmızı halıda yürüyen yıldızlardan bahsederiz, çünkü kameralar onlara dönüktür. Tüm bu ışıltılı gecelerin perde arkasında da inanılmaz disiplinli bir çalışma vardır. Mesela ‘Çok Aşk’ın gala organizasyonunu Gezgin LCV Evi & Burcu Dinler LCV Evi gerçekleştirdi. İsmini okuduğunuz tüm bu ünlü isimleri ve gala davetlilerini tek tek arayarak organize etmek, salonların koordinasyonunu sağlamak, oyuncuların ve davetlilerin konforlu bir akşam geçirmesi adına sürecin tamamını yönetmek az buz bir iş değildir. 2012’den beri misafir yönetiminde kendi markasını yaratan Gezgin LCV Evi’nin kurucusu Turgut Çeber de ‘Çok Aşk’ filmi ile 222. galasına imza attı. Dolayısıyla sorunsuz ve herkesin gülümseyerek ayrıldığı gecenin arka planında emek veren tüm ekipler de ayrı bir alkışı hak ediyor.

Stresimizin zirve yaptığı son günlerde bu kahkaha, mücadele, bolca tespit, sevgi ve yer yer hüzün dolu ‘Çok Aşk’ı dinamik ve samimi bir komedi izlemek isteyenlere tavsiye ediyorum. Tabii Hasan Can Kaya’nın mizah diline aşina olmanız sizin için artı olacaktır.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün