Filenin Sultanları ile gurur duyuyorum…

Joelle PİNTO Köşe Yazısı
6 Eylül 2023 Çarşamba

3 Eylül gecesi Filenin Sultanları Sırbistan 3-2 mağlup ederek ülkemize Avrupa Şampiyonluğu getirdi.  Güçlü, çalışkan, çağdaş Türk kadını Ay-Yıldızlı formalarıyla başarıdan başarıya koşarak hepimizi gururlandırdı. Türkiye’yi sevince boğdu. Tüm dünyaya dinlettikleri İstiklal Marşı’nı Türkiye gözü yaşlı, gururla dinledi.  Filenin Sultanları veya Türk Milli Kadın Voleybol takımı denince benim aklıma tek bir kelime geliyor; gurur.

***

Filenin Sultanları ile çok gurur duyuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk halkına verilebilecek en güzel hediyelerden birini verdiler. Bugün hala şort giymenin ayıp sayıldığı, kız çocuklarının okula yollanmamaya çalışıldığı, çocuk yaşta aile baskısı ile evlendirildiği, spora özellikle teşvik edilmediği birçok ilçe ve il varken, azimli ve çalışkan Türk kadının ne kadar yükselebileceğini ne kadar başarılı olabileceğini bize tekrar tekrar gösterdiler. Pazar akşamı aldıkları devasa kupa ve yüzlerindeki haklı gururu sonuna kadar hakkettiler. Şimdi Filenin Sultanları’na Olimpiyat kupası yakışır. Bunu başarabilecek kadar güçlü olduklarına ben inanıyorum.

***

Gönül isterdi ki tüm Türkiye’ye bu gururu yaşatan Türk Milli Takımı’nı herkes Ebrar’a sarmadan tebrik etsin. Ebrar Karakurt’un özel hayatıyla ilgilenmesin, kişisel tercihleriyle uğraşmasın. Voleybol bir takım sporudur. Başarısı da başarısızlığı da bütün takıma aittir. Kendinden farklı olana “takımdan çıkarılsın” derecesinde dil uzatabilmek, 2023 yılında artık asla olmaması gereken bir davranıştır. Ben Ebrar’a baktığımda çalışkan bir Türk kadını, azimli bir sporcu, ülkesine kupalar kazandıran güçlü bir voleybolcu görüyorum. Filenin Sultanları başarılarıyla tüm dünyaya İstiklal Marşı dinlettiğinde, göz yaşlarını tutamayan, sevinçten ağlayan bir Türk kadını görüyorum. Cinsel tercihlerini görmüyorum, ilgilenmiyorum da. Tıpkı iş yaptığım, sosyalleştiğim, günlük hayatta karşılaştığım tanıdığım ve tanımadığım insanların özel hayatını deşmediğim ve ilgilenmediğim gibi. Herkesin özel hayatı, adı üzerinde özeldir. Bu toplumda, bu ülkede veya bu dünyada cinsel eğilimleri farklı çok insan var; yokmuş gibi davranmak, farklı olandan korkmak veya sevgisiz hisler beslemek bu gerçeği değiştirmez.  İnsanlar özel hayatlarında istedikleri kişi ile arkadaşlık edip etmemekte özgürdür. Ancak ülkemize 3 Eylül gecesindeki şampiyonluğu yaşatan tüm Türk kadınları ülkemizin gururudur. Tüm takım milli gururumuzdur ve ben hepsiyle gurur duyuyorum.

***

Çocukluğumda en sevmediğim spor yakar top, en kabiliyetim olmayan spor dalı ise voleyboldu.  Beden eğitimi dersinde voleybol oynatılacak günler soğuk terler döker, basketbol oynanan veya takım sporları oynanmayan dersleri iple çekerdim. Bir takımda oynamak, takım sporlarında başarılı olmak bambaşka bir özveri ve yetenek ister. Filenin Sultanları’nın başarılarının şimdiki çocukları cesaretlendireceğini, gelecekte gurur duyacağımız Türk kadın sporcuların çoğalacağını görür gibiyim.  Filenin Sultanlarını tekrar çok tebrik ederim, Olimpiyatları heyecanla bekliyorum…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün