YSK Alef 5 yıldız

Tilda LEVİ Köşe Yazısı
2 Ağustos 2023 Çarşamba

Konumuz yaz, randıman az, herkes söyleniyor biraz, biraz… Çevre ve iklim koşulları her yerde değişim gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa şiddetli yağmur ve on dereceye kadar düşen ısıyla sonbaharı yaşadı. Aynı günlerde İstanbul 38-40 dereceyi gördü. Isının yanı sıra artan nem oranı havayı daha boğucu hale getirdi.

“Ay nefessiz kaldım”, “Öf aç şu klimayı”, “Kolumu kaldıracak halim yok…” toplum genelinin ortak cümleleriydi. Aşırı sıcaklar kimi zaman çalışanların verimini düşürürken asabiyet katsayısını da arttırıyor. Böyle günlerde en doğru hareket, ‘konuşma, karışma, bulaşma’ prensibidir.

↔↔↔

Kısa süre önce YSK Alef’in yaz kampına giden torunuma eşlik ettim. Aslında çocuklar İskele’den kalkıp, tekrar aynı yerde teslim edilen servis aracında çok mutlu. Bizzat götürmek istememin nedeni biraz merak, biraz da eğitmenlerin küçük canavarları nasıl zapt ettiklerini görmekti. Bekleme sürecinde de denizden istifade edecektim. Zaten yolda, “Babaanne sen giremezsin. Anne/babaların içeri girmesi yasak” uyarısını almıştım. Tesise ilk açıldığı yıl, ardından da iki-üç kez gitmiştim. Geçen onca zaman sonra, gerek mekân, gerekse sunulan imkânlar karşısında şaşırdım. ‘Günaydın’ diyerek kapıyı açan görevlinin ardından içeri giren çocuklar çantalarını bir kenara bıraktı. Eğitmenler yaş gruplarına göre her birini tek tek sayarak kimini baskete, kimini futbola vs yönlendirdi. Beş-on dakika içinde, bağırış, çağırış, karmaşa olmaksızın hepsi etkinliklere başlamıştı.

Spor sahalarının az ilerisinde bulunan tesisin ‘kafe’sine gittim. Etrafı 180 derece açıdan izleyebileceğim bir masada oturdum. Benim yerime bir müfettiş gelse olayları bu kadar ayrıntılı takip edemezdi. Bakımlı bir bahçe, yemyeşil çimenler, ağaç gölgesine yerleştirilen şezlonglar, güneşi yeğleyenlere geniş bir alan ve pırıl bir deniz yetişkinlerin kullanımı için düzenlenmiş. Spor saatinin ardından büyük boy prefabrik havuza giren çocuklar, su oyunlarıyla eğlenirken bile gözetim altındalar.

Çocukların ‘gastronomi’  anlayışına göre hazırlanan öğle yemeğinin ardından gün daha sakin bir tempoda, resim ve yaratıcı etkinliklerle son buldu.

Çıkışta öbek halinde duran çantalarını nasıl karıştırmadan aldıklarını bilemedim; aldılar ve görevli kişi tarafından tek tek servise bindirildiler.

↔↔↔

O gün YSK Alef’ten eve dönerken en çok nelerden etkilendiğimi düşündüm. Güven duygusu, sağlanan düzen, temizlik ve çocukların eşit olduklarını aksettiren mutlu bakışlar… Ama en çok da gurur duydum.

Sonuç olarak, doğru yönlendirmek bulmacanın bir parçası. Gönül ister ki eksik kalan parçaları 14-15 yaş grubu tamamlasın.

↔↔↔

Her girişim emek, her gelişim yürek ister. Kurumu günümüze getiren ve ileriye taşımakta olan her yönetim başarı zincirinin bir halkası. Bu vesileyle 2023 yaz sezonunda güvenlikten temizlik/ hijyene, kapı görevlisinden bahçıvana, mutfak, kafeterya çalışanlarına, koçlar eğitmenler, yardımcı elemanlar, gönüllü ve profesyonel destek veren herkese teşekkür ederiz.

Sağlıkla kalın.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün