Konya´daki barınakta yaşananlar ve düşündürdükleri

Mois GABAY Köşe Yazısı
30 Kasım 2022 Çarşamba

- Şüphesiz ki hayvanların dini olsaydı, insanı şeytan şeklinde hayal ederdi.

Geçtiğimiz günlerde Konya’da ‘Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde’ bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği katlettiği görüntüler büyük tepkiye neden oldu. Tanıdığım evcil hayvan sahibi bütün dostlar kedisi, köpeği ile sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarla tepkilerini gösterdi. Olayın medyaya düşmesi ve tepkiler üzerine gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Peki insanoğlu ne zaman bu kadar zalimleşti? Hayvana işkence edecek kadar nasıl sevgisiz kaldı ve insanlığını kaybetti.

Bütün bu soruların cevabını çağımızdaki gerçek sevgiden uzak, kendini Tanrılaştıran ve geri kalan herşeyi metalaştırmaya çalışan bir anlayışta görebilmekteyiz. Çocukluğu benim gibi adada geçen her bireyin hayvan sevgisi hayatında önemli bir yer tutar. Adanın gerçek sahipleri sabahları volta atan köpekler, iskeleden dağılan martılar ve tabii ki sokak kedileridir. Hayvanları sevmeyi öğrenemeyen birinden insanları sevmesini nasıl bekleyebiliriz ki? Dileriz şimdilik Konya’da ortaya çıkan bu elim vaka tüm ülkemize ibretlik bir örnek teşkil eder ve hayvan dostlarımıza sahip çıkabiliriz.

Varlık Vergisi Stadı’ndan Atatürk Stadyumu’na

Geçtiğimiz hafta değerli spor yazarımız Vedat Levent, her yıl Varlık Vergisi’nin yıldönümünde andığımız bir yarayı köşe yazısında gündeme getirmişti. Yazısının sonunda Varlık Vergisi ve Şükrü Saraçoğlu’na ithafen “Sporun barış, kardeşlik, eşitlik misyonunu unutmadan, bu profile uyabilecek Fenerbahçe tarihine geçmiş çok üstün kişiler varken…

Bu kişinin ismini Fenerbahçe’mizin stadında yaşatmak, doğru mudur?” sorusunu yönelterek ortak hislerimize tercüman olmuştu.

Bu yazının üzerinden çok geçmeden, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya’nın derneğin 30. yıl kutlamasında, ayakta alkışlarla bildirdiği 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın isminin ‘Atatürk Stadyumu’ olarak değiştirilme planı haberi hepimizi son derece mutlu etti. Dileriz kağıt üzerindeki bürokratik engeller de bir an evvel aşılır ve bu değerli öneri gerçekleşir.

Doğum Haberleri Duymayı Özledik!

Geçtiğimiz günlerde Türk Yahudi Toplumundan bireylerin bulunduğu bir sosyal medya hesabında bir kardeşimiz şöyle bir dilekte bulunmuştu: “Bu platformda son günlerde vefat haberlerini hele ki genç vefatları duymak, gittikçe azaldığımızı görmek hepimizi üzüyor. Doğum haberlerini de duyurup biraz moral mi versek?”

O zaman sizlere moral niyetine oğlumuzun doğum haberini bir de buradan duyurayım!

Liv Vadi Hastanesi’nde değerli doğum doktorumuz Arzu Bebek Hocamızın ellerinde Joseph Max Gabay 21 Kasım günü dünyaya geldi. Emek ve destekleri için Liv Hastaneleri Grup Koordinatörü Meri İstiroti’ye, Op.Dr.Arzu Bebek Hocamıza ve çocuk doktorumuz Uzm.Dr.Dicle Çelik Hocamıza teşekkürü borç biliriz.

Dilerim Max bebeğin büyüyeceği ülkemin aydınlık yarınları olur ve kendi toplumu içerisinde yaşayacağı mutlu anılar biriktirir.

Sevgili Virna’nın da dediği gibi “Aramıza hoşgeldin en küçük Şalomcu!”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün