Fatih Terim´in Gölgesi

Rudi DİRİMAN Köşe Yazısı
22 Haziran 2022 Çarşamba

Galatasaray önümüzdeki sezon için yeni bir teknik direktörü göreve getirmeye hazırlanıyor. Siz bu yazıyı okurken belki de yeni yönetim Okan Buruk’un Galatasaray futbol takımının yeni teknik direktörü olduğunu açıklayacak. Okan Buruk veya farklı bir isim Galatasaray teknik direktörü olsa bile, artık Fatih Terim’in gölgesini buradan çekmesi gerekiyor.

 Fatih Terim’in Galatasaray teknik direktörü olarak kazandığı başarılar ve Galatasaray’a katkıları tartışılmaz durumda. Buna rağmen Fatih Terim’in teknik direktör olarak bundan sonra görev alması veya bunun tartışılması Galatasaray için faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.

Bunun nedenlerine değinmek gerekirse; Fatih Terim ismi, Galatasaray taraftarı için bir teknik direktörden çok daha fazlası… Taraftarın desteğini her zaman arkasına alan Fatih Terim artık bir efsane olmuş durumda. Bu başarısızlığın sorumlusunun her zaman idari yönetim, federasyon, hakemler veya transferler olarak kabul görmesine neden oluyor. Taraftarlar hiç bir zaman başarısızlığın faturasını kulübün efsanesine kesmiyor, kesemiyor.

Bir başka neden de Fatih Terim’in yöneticileri yönetmesini çok iyi bilmesinden geliyor. Fatih Terim’in Galatasaray ve Milli Takım ayrılıklarına baktığımızda her zaman mağdur edilen, haksızlığa uğrayan birisi olarak kendine pozisyon yaratıyor. Hoca bir teknik direktörden fazlası olduğunu biliyor ve oyunu ona göre oynuyor. Bu da Fatih Terim’in istemese de Galatasaray’a zarar vermesine neden oluyor. Aslında hoca, yönetilmesi beraber iş yapması zor bir karakter. Hocanın görevden ayrılışlarını tek tek inceleyerek değil resmin tamamına baktığınızda bu durum ortaya çıkıyor.

Yayın ihalesinin netleşmediği, kulüplerin gelirlerinin belli olmadığı bir ortamda Galatasaray’ın önümüzdeki senenin şampiyonluğuna değil, beş yıllık plan yapılabilecek bir teknik ekibe ihtiyacı bulunuyor. Okan Buruk bunun için belki en iyi isim olmayabilir. Fakat Galatasaray taraftarının artık Fatih Terim’i bir opsiyon olarak kabul etmemesi gerekiyor. Fatih Terim’in gelmesi için ilk önce sezona başka bir teknik direktör ile başlayıp, sonra başarısız olup ‘İmparator Fatih Terim’ seslerini mi bekliyor olacağız?  Bu senaryonun birçok taraftarın aklında olduğunu biliyorum. Bu filmi defalarca gördük ama artık bu Galatasaray’a zarar veriyor…

Galatasaray çıkarlarını düşünen Fatih Terim’in yeni teknik direktör açıklandıktan sonra kendi durumu hakkında net bir açıklama yapması gerekmektedir. Hatta mümkünse açıklanan teknik direktöre yüzde100 desteğini sunması gerekiyor. Bu göreve bir daha aday olmadığını net olarak açıklaması gerekiyor. Çekimser kalması durumunda hem yönetimi hem de gelecek teknik direktörü baskı altına almış oluyor. Bu noktadan sonra Fatih Terim’in konuya sessiz kalması akıllarda soru işaretleri ile sezona başlanmasına neden olacaktır… Bu da Galatasaray’a zarar verir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün