Fenerbahçe ve diğerleri

Rıfat KARAKÖY Köşe Yazısı
11 Mayıs 2022 Çarşamba

13 hakem lig oynanırken görevden alındı. Kimsenin sesi çıkmadı.
MHK Başkanı istifa etti. Kimsenin sesi çıkmadı.
TFF Başkanı istifa etti. Kimsenin sesi çıkmadı.
Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlandı. Kimsenin sesi çıkmadı.
Fenerbahçe'nin otobüsünü kurşunlayanlar 2000 küsür gündür bulunamadı. Kimsenin sesi çıkmadı.
Yayın ihalesi, ihalenin olduğu günkü kur ile sabitlendi ve kulüplerin gelirleri eridi kimsenin sesi çıkmadı.
Mesut Bakkal kitabında şike anısını yazdı, kimsenin sesi çıkmadı.
Galatasaray'ın eski kalecisi Hayrettin oynadığı bir maçta şike yapıldığını itiraf etti, kimsenin sesi çıkmadı. Çıkmadı, çıkmadı, çıkmadı...
Tek bir kulüp bunların hepsine ses çıkarttı: Fenerbahçe.. 
- Otobüsü kurşunlandığı hafta kulüpler birliği başkanı ligleri durdurmak yerine, "Fenerbahçe maçlara çıkmaz ise sonuçlarına katlanır" dedi. Başka bir kulüp de çıkıp demedi "Sen ne diyorsun kardeşim, adamlar şans eseri hayatta kaldı" diye. 
- Fenerbahçe hergün "Beni kurşunlayanlar nerede?" diye sorarken, biri çıkıp da "Bu adamlar doğru söylüyor" demedi, diyemedi. 
- Fenerbahçe çıkıp "13 hakem neden görevden alındı?" diye bildiri yayınlarken, "TFF, MHK başkanları neden istifa etti? Bu lig tescil edilmemeli" derken başka hiç kimse birşey diyemedi.
- Mesut Bakkal kitabındaki anısını açıkladıktan sonra "Bu iş araştırılmalı" lafını Fenerbahçe'den başkası söyleyemedi.
- Hayrettin'in itiraflarını, kimse ciddiye bile almadı.
- Yayın ihalesine Aziz Yıldırım'dan başkası ses çıkaramadı.
Geriye kalan 19 Süper Lig takımından diğerlerinin hiç ilgisini çekmedi herhalde kendilerini yöneten kurumların en üst makamlarının neden istifa ettikleri. Ya da kulüplerinin maçlarını yöneten 13 hakemin neden görevden alındıkları. O zaman neden bu kulüplerin yöneticileri var? Bu camiaların kurulları bu yöneticileri böyle garip işler olurken sussunlar diye mi seçti?
Herkes başarı, başarısızlık diyorya ben bu köşeden kendi fikrimi yazayım. Bir sekiz sene daha başarısız olsun Fenerbahçe, ama Aziz Yıldırım gibi herşeye tepki veren ya da yukarıda bahsettiğim olaylara herkes susarken konuşan Ali Koç gibi cesur başkanları olsun. Toplumu derinden etkileyen kadın cinayetleri ve bunu koruyan sözleşme ile alakalı bütün kulüpler dilini yutarken, Fenerbahçe konuşsun. Herkes gücü elinde tutanları kızdırmamak için susarken, Fenerbahçe hep doğru bildiğini söylesin. Hem de hiç birşey değişmeyeceğini bile bile. Evet tarih şampiyonlukları yazar, ama hikayelerdeki kahramanlar değişince herkes kimin sustuğunu, kimin konuştuğunu daha yüksek sesle konuşmaya cesaret ettiğinde o zaman tarih Fenerbahçe'yi yazacak. Herşeyden önce insani tepkiler gösterip, insani değerlere bağlı kaldığı için Fenerbahçe beni çok iyi temsil ediyor. Birçok köşe yazımda sportif olarak çokça eleştirdim Fenerbahçe yönetimlerini, yazdığım sürece olumlu olumsuz eleştirmeye devam da edeceğim ancak ses çıkartma konusundaki haklarını da teslim edeceğim. Umarım her zaman yanlışa karşı, kendi aleyhine sonuçları olacağını bilse bile ses çıkartan yönetimler başta kalmaya ve bizlere “İyi ki Fenerbahçeliyim” dedirtmeye devam eder. 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün