Toronto’da “ırkçılık karşıtıyım” diyen restoran internette “Siyonistler giremez” mesajı paylaştı

Kanada Toronto’da ırkçılık karşıtı olması ile gurur duyan restoran sahibi, Instagram´da “Zionists not welcome” ifadesi kullandı.

Köşe Yazısı
6 Temmuz 2020 Pazartesi

ABD’de siyahilere karşı polis şiddetinin protesto edildiği günlerde, camına astığı polis karşıtı levhalardaki saygısızlığı aşan ifadelerden dolayı bir süre restoranı kapatılan esnaf, şimdi hedef olarak İsrail ve Siyonistleri seçti.

Küçük sandviç dükkanının sahibi ve İsrail karşıtı BDS örgütü üyesi Kimberly Hawkins, sosyal medya hesaplarında da bilindik komplo teorilerini paylaşmaktan kaçınmıyor. Hawkins’e göre, “ABD polisi şiddeti İsrail’de aldığı özel eğitimlerden öğrendi” ve “ABD  binlerce doları İsrail’e beyaz üstünlüğünü savunduğu için akıtıyor.” Ancak Hawkins kendisinin Yahudi düşmanı olmadığını da belirtiyor.

Irkçılık ve antisemitizmle mücadele eden birçok kuruluşun analizlerine göre, son yıllarda Yahudi düşmanlığı İsrail düşmanlığı üzerinden yapılıyor. Bu kişi ve kurumlar ırkçı söylemle suçlandıklarında “Ben Yahudileri değil İsrail hükümeti politikalarını eleştiriyorum” şeklinde kendilerini savunuyorlar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün