5780

Joelle PİNTO Köşe Yazısı
25 Eylül 2019 Çarşamba

29 Eylül Pazar akşamı Roş Aşana Bayramı’nı, yeni yılımızı kutlamaya hazırlanıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de dileğim yeni yılda eksilmeden, sevdiklerimizle birlikte bir sonraki yılı sağlıkla görebilmek. 5779 yılı benim için ve ailem için üzücü, gerçekten geride bırakmak istediğim bir yıl oldu.

Mayıs ayında çok sevdiğim köpeğimi kanserden, iki ay sonrasında ise anneannemi kanserden kaybettim. Yaz bitmeden yine sevdiklerimiz, aile dostlarımızdan kansere yenik düşenler oldu. Bu yazıyı yazarken bile tuşlamaktan hoşlanmadığım kanser kelimesi, bu sene ailemizi, sevdiklerimi, dostlarımı derinden etkiledi. Bu seneyi sadece kötü hatırlamak istemiyorum; 5779, hayatıma güzel dostluklar kattı. Doğumlarını hatırladığım küçük kuzenlerin üniversiteye başlamalarını gururla gördüm. Geniş ailemize yıl bitmeden bir çift ikiz daha katıldı. Bazı küskünlükler biterek, hayatımda olması gerekenler hayatıma geri döndü. Kalıcı bir çözüm bulamasam da uykum problemimi bir nebze çözme yolunda adımlar attım. Daha ziyade üzücü olarak hatırlayacağım bir senede bile, güzellikler de oldu. Her şeyden önce sağlığım ve sevdiklerimin sağlığının kıymetini tekrar ve içten anladım. 5780’e hazırım.

↔↔↔

Neslican Tay’ın haberlerini ilk ne zaman nerede okuduğumu hatırlamıyorum. Artık tuşlamaktan bile hoşlanmadığım ‘K’ kelimesinin bıraktığı algıda seçicilikten olsa gerek, hastalığıyla mücadelesi ve pozitif duruşu ilgimi çekmişti. Kaderci bir kafa yapısının ağır bastığı topraklarda, güçlü duruşu, savaşçı ruhu, güler yüzü ile herkesin kalbini kazanan cesur ve güzel insan geçtiğimiz cuma hayatını kaybetti. Kötü hastalığının içinde bile güzel yaşamasını takdir ettim. Çoğu insanın kendini eve kapatacağı ve toplumdan ilişiğini kesecek bir kafa yapısında olabileceği dönemde yapay bacağıyla, modern yaşına uygun kıyafetlerle, güler yüzüyle kendini hayattan koparmadı. Üç kere savaşı kazandı, maalesef dördüncüsünde yenik düştü ama kötüyü en iyi şekilde yaşadı. Neslican’ın özgüvenini, kendini sevmesini örnek almalı.

Özellikle birkaç kilo gibi çözümü olan geçici konulara kafayı taktığımda kendime hep hatırlatacağım. 

↔↔↔

İnsanların doğası iyi midir, kötü müdür diye tartışıladursun, çok kötü insanların olduğu kesin. Neslican’ın ölümünde bile onu kıyafetinden dolayı eleştirenleri, cennete gidip gitmeyeceğini sorgulayanları, ağıza alınmayacak yakıştırmalarda bulunanları okudum. Cahilliklerinden, hadsizliklerinden, içlerindeki kötülükten bir insan olarak utandım. “Herkes iyi midir?” diye sorulduğunda cevabım “hayır”dır. Umarım sosyal medyada sahte kimliklerle hakaret yağdıran korkakları deşifre edecek ve Neslican’ın anısına yargıya taşıyacak cesur, gönüllü avukatlarımız olur. 

↔↔↔

5780 yılının hayatınıza iyi insanlar katmasını, eksilmeden çoğalmasını, yeni yılın bir öncekinden çok daha güzel geçmesini dilerim. Birlikte her zaman daha güzel…

Şana Tova!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün