Ne kadar güvendeyiz?

Şömine’nin başında ortada menora görseli duvarda da kraliçe portresi ile oturan iki Yahudi’nin resmedildiği görselde aralarında şu konuşma geçer: “Halifeliği kaldırmışız… Birliklerini bozmuşuz. Alfabelerini değiştirip geçmiş ile bağlarını kopartmışız… Adamlar bunu bayram diye kutluyorlar”, “Biri çıkarıp uyandırırsa işimiz yaş.”

Mois GABAY Köşe Yazısı
31 Ekim 2018 Çarşamba

Alman dedemden kalma Yahudi’den yapılma sabunum satılıktır. Teklifleri buradan alıyorum.

www.incisozluk.com.tr - satilik yahudi sabunu

Neden bir ölen gördüğümde üzülüyorum da, bir tek Yahudi öldüğünde hiç üzülmüyorum. Dünyadaki akan kanın baş sorumlusu olduklarından olabilir mi acaba?

Twitter - tutancamon @fikirsizkul

Alfabe latin, Şapka Yahudi, Laiklik Fransız, kanunlar İsveç ama nedense adı Türk İnkılabı!!

Facebook - Nizam-ı Cedid/nc1453

Türkçülüğün ve Kemalizm’in babası Munis Tekinalp takma adlı Moiz Kohen… Sürekli Türklüğü öne çıkaran, Kemalizme vurgu yapan, İslam’ın emri olan Şeriat’a “kahrolsun” diyen, Halifeliğin ve Padişahlığın kaldırılmasını savunan ve sonunda Fransa’da Yahudi mezarlığına gömülen bir Yahudi…

Yeni Akit, 30 Ekim 2018 Salı 03:13

Şömine’nin başında ortada menora görseli duvarda da kraliçe portresi ile oturan iki Yahudi’nin resmedildiği görselde aralarında şu konuşma geçer: “Halifeliği kaldırmışız… Birliklerini bozmuşuz. Alfabelerini değiştirip geçmiş ile bağlarını kopartmışız… Adamlar bunu bayram diye kutluyorlar”, “Biri çıkarıp uyandırırsa işimiz yaş.”

Misvak dergisi

 

 

Geçtiğimiz yıl Virginia eyaletinde bulunan Charleslottesville’de yaşanan gösterilerde aralarında Yahudileri şeytanın çocuğu olarak niteleyen Klux Klux Klan ve neo-Naziler’e karşı gerekli önlemleri alamayan Amerikan yönetimi, yaşanan terör eylemi ile Amerikan Yahudilerinin güvende olmadığı gerçeği ile yüzleşti. Nice masum insanın canını alan, sakat bırakan saldırıları terör eylemi olarak adlandırsak bile bunu yaratan ve besleyen esas olguları, devlet yetkililerinin sorumsuz açıklamalarını görmezden gelip, artan antisemitizme karşı önlem almadıkça hiçbirimiz güvendeyiz diyemeyiz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı’nın Şabat sabahı gerçekleşen Pittsburg terör saldırısının hemen sonrasında yaşananları sosyal medyadan kınayan İngilizce atılmış tweeti konuya duyarlılığını gösterirken, bunun Türkçe olarak da resmi adresinden yayılması antisemitizmin bir suç olduğunun tüm vatandaşlar tarafından anlaşılması için gerekliydi. Buna karşın gerek sosyal medyada gerekse de HDP adına Ayhan Bilgen’in sözlerinde Gazze olaylarını bahane göstererek saldırının vahşetini ‘ama’ya indirgemek hem çok tehlikeli hem de ön planda olan siyasilerin tavrını görebilmek adına düşündürücüdür. Nasıl ki, Pittsburgh terör saldırısında saldırganı hastanede hayata döndüren Yahudi doktor ve hemşire mesleki etik olarak “ama” demediyse bizlerin de acıları yarıştırmamamız gerekir.

Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlamaları bile Misvak adı verilen dergi tarafından bir antisemit propagandaya dönüşüyor ve yetkililer buna cezai bir işlem uygulamıyorsa, kendini bilmez kitlelerin bu yayınları gerekçe gösterip masum insanların sadece dini inançları yüzünden katledilmelerine olanak sağlamasına nasıl engel olabiliriz? Bu bağlamda bundan 15 yıl evvel sinagoglarımızı kana bulayan saldırganların da beyni yıkanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olduğu gerçeğini unutmadan bilinçsizce sarf edilen cümlelerin ne boyuta ulaşılabileceği bir kez daha düşünülmelidir.

Bizlerin gerçek anlamda güvende olmasını sağlayacak olgu fiziki güvenlik kadar beraber yaşadığımız komşularımızın bizden nefret etmediğini bilmek ve yetkililerin ‘ama’sız ve halkımızın anlayabileceği şekilde her fırsatta antisemitizmi kınamalarıdır.

15 Kasım 2003 günü kaybettiğimiz kardeşlerimizin, geçtiğimiz Şabat, Pittsburgh sinagog saldırısında ölen masum on bir canı bir kez daha saygı ile anarken, bizlere düşen antisemitizme karşı daha yüksek sesle tepki verebilmektir.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün