‘Made in Israel’

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
20 Mart 2019 Çarşamba

Geleceği tasarlarken bilişim sektörünün yanı sıra tıp sektörü de çok önemli gelişmelere sahne oluyor. Birçok hastalığın teşhisine en hızlı şekilde ulaşan nano teknolojik makineler, robotik oluşumlar, en küçük emareleri bile algılayan mikroçipler daha sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra üretilen ilaçlar, aşılar henüz tüketici ile buluşmasa da yakın geleceğin en önemli buluşları arasında yer alacak.

Tıp sektörünün öncü fuarları arasında yer alan MEDin ISRAEL 2019, 25-28 Mart tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

MEDin Israel 2019 – İsrail İhracat Enstitüsünün Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başlattığı ve iki yılda bir düzenlediği tıbbi cihazlar ve sağlık bilgi teknolojileri konferansı, Tel Aviv’deki İsrail Ticaret Fuarı ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

İsrailli bilim insanları ve mühendisler, gelişmiş teknolojileri dijital görüntüleme, tıbbi lazerler, tele-tıp, erken tanı, ‘akıllı’ ameliyat ekipmanları ve daha pek çok alanda yenilikleri keşfedebilmek ve elektronik, iletişim ve elektro-optik alanlarına kendilerini geliştirebilmek adına bu platformda yer alıyor.

Son on yıldır gösterdiği istikrarlı büyümeyle inovasyonun güç merkezi olarak bilinen İsrail, uygulamalı tıp alanına da yaratıcılık ve yenilik kazandırıyor. Ülkede faaliyet gösteren yaşam bilimleri şirketinin sayısı 1200’den fazla. İsrail’in girişimci ekosistemi, yeni kurulan şirketlere ilerleme kaydeden, ticari alanda faaliyet gösterebilen ve gelecek vaat eden işletmelere dönüşme fırsatı sunuyor.

Tıp sektörünün en önemli hizmetlerinden bir olan hastanelerde, evlerde ve acil durum bölgelerinde sağlık hizmetlerini geliştirme sürecini kolaylaştırmaya odaklanıyor. Pek çok yenilikçi girişimcinin bulunduğu bu alan da inovasyonun güç merkezi olarak tanınıyor.

Bunun yanı sıra, sektörün öncü isimleri Siber uygulamalar eşliğinde veri varlıklarını bir araya getirmek için giyilebilir cihazlar ve mApps uygulama teknolojilerini; bunları anlamlandırmak için yapay zekâyı kullanmayı tercih ediyor. Bu bağlamda yerinde teşhis araçları, eğitim, tedavi ve rehabilitasyon için sanal ve arttırılmış gerçekliği, hastane verimliliğini pekiştirmeye yönelik teknolojik yenilikleri ve ileri üretim teknolojilerinin gücünü amaçlıyor.

Tıp doktorlarının yanı sıra sektörde var olan ilgili firmalar bu fuarda yer alıp yenilikleri yakalamanın peşinde olacaklar.

Bugünlerde böylesine gelişmelerin ortaya çıkması umut ışığı olurken bu vesile ile hepinize sağlıklı ve mutlu Purim Bayramı geçirmenizi diliyorum.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün