Finlandiya ve Norveç liderleri, Putin´i telefonla arayarak Ukrayna´daki savaşı sona erdirmek için barış görüşmelerinin yeniden başlamasını istedi.
İki lider, Ukrayna’daki savaşın sona ermesi için müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini vurguladı. Görüşmede Avrupa’nın güvenliği de ele alındı. Finlandiya ve Norveç, Ukrayna’ya askeri desteği sürdüreceklerini belirtti.
Kremlin’den yapılan açıklamada ise kalıcı barış için Rusya’nın çıkarlarının dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Avrupa Birliği ve NATO’nun politikaları da eleştirildi.
Stubb ve Støre, Putin’le görüşmelerinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile de temas kurdu.
Öte yandan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Avrupa ülkelerinin Rusya’yla ayrı ayrı görüşmeler yapmasını eleştirdi. Frederiksen, Avrupa’nın Rusya karşısında ortak hareket etmesi gerektiğini savundu.