Lizbon'da konut krizi protestosuna polis müdahalesi: 55 kişi gözaltında

Portekiz´de giderek ağırlaşan konut krizi nedeniyle Lizbon ve Porto´da çadır kurarak protesto düzenleyen eylemciler, salı sabahı polis müdahalesiyle karşılaştı.

Dünya
20 Ekim 2026 Salı

Lizbon’un Rossio Meydanı’nda yaklaşık 200 çadırın kurulduğu eylemde polis, göstericilere alanı terk etmeleri için 5 ila 10 dakika süre verdi.

İnsan zinciri oluşturarak müdahaleye direnen göstericilere polis coplarla müdahale etti. Operasyonda 55 kişi gözaltına alınırken 228 çadır kaldırıldı. Göstericiler, polis müdahalesinin ardından Figueira Meydanı’nda toplanarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve kişisel eşyalarının iadesini istedi. Porto’daki göstericiler ise polis müdahalesi sırasında çadırlarını kendileri kaldırdı. Portekiz’de konut fiyatları 2017’den bu yana iki katından fazla arttı.

Protestocular, kiracıların evden çıkarılmasını kolaylaştıracak yasa tasarısının geri çekilmesini istiyor. Tasarı, ev sahiplerinin yeni kiracılardan daha yüksek kira talep etmesinin de önünü açabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün