Hatay’da yürütülen ‘Gelişen Hatay: Daha Güvenli ve Barışçıl Topluluklar için Güçlenen Yerel Destek Kahramanları’ projesinin kapanış etkinliği geçtiğimiz hafta gerçekleşti.
Vakfın Yürütme Kurulu üyesi ve uzun yıllardır gönüllü eğitmen olarak görev yapan Miryam Anjel’in de eğitmen ve süpervizör olarak görev aldığı proje ile ilgili olarak Yöret Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Erenel, deprem sonrası psikososyal desteğin önemine dikkat çekti.
Turkish Philanthropy Funds Deprem Fonu desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Hatay’da çocuklar, gençler ve ailelere destek veren psikososyal saha çalışanlarının mesleki dayanıklılıklarının güçlendirilmesi hedeflendi. Projede 17 eğitmen tarafından 19 eğitim düzenlenirken, kapasite geliştirme programları, iyilik hâli çalışmaları, akran destek grupları ve süpervizyon oturumları gerçekleştirildi.
Konuşmasında 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yaşanan zorluklara değinen Sibel Erenel, psikososyal destek çalışanlarının desteklenmesinin uzun vadeli iyileşme açısından kritik olduğunu belirtti. Erenel, “Bu projede sadece bilgi ve beceriler gelişmedi, aynı zamanda güçlü bir dayanışma ağı da oluştu” dedi.
Yöret Vakfı’nın 1999 İzmit Depremi’nden bu yana afet bölgelerinde “Destek Verene Destek” yaklaşımıyla çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Erenel, Hatay’daki gençlere ve ailelere psikososyal destek veren saha çalışanlarını ‘yerel kahramanlar’ olarak tanımladı.