Papa Leo, pazar günü ilk Paskalya ayinini yöneterek dünyadaki savaşlara karşı umut çağrısı yaptı.
Aziz Petrus Meydanı’nda binlerce kişiye seslenen Papa, “Mesih’in diriliş gücü tamamen şiddetsizdir, barışı getirir” dedi. Papa, selefi Francis’in sözlerini hatırlatarak “adaletsizlik ve kötülük karşısında kayıtsız kalmamalıyız” dedi. Ayin sırasında meydan beyaz güller ve bahar çiçekleriyle süslendi, umut mesajı sembolik olarak pekiştirildi.
Papa ayin sonrası geleneksel “Urbi et Orbi” (Roma’ya ve dünyaya anlamına gelir. Papa’nın Paskalya ve Noel gibi en önemli günlerde Aziz Petrus Meydanı’ndan yaptığı özel hitap ve kutsamadır) mesajını da dünyaya iletti.
Papa Urbi et Orbi mesajında, “Elinde silah olanlar onları bıraksın. Savaş çıkarma gücüne sahip olanlar barışı seçsin. Şiddete alışıyoruz, ona teslim oluyoruz ve kayıtsızlaşıyoruz. Binlerce insanın ölümüne kayıtsız kalıyoruz. Çatışmaların ektiği nefret ve bölünmenin sonuçlarına kayıtsız kalıyoruz” ifadelerini kullandı.