Trump'dan tehdit: "Sıradaki hedef Küba"

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ve İran´daki müdahalelerin ardından bir sonraki hedefin Küba olduğunu açıkladı.

Dünya
6 Mart 2026 Cuma

Beyaz Saray’da Inter Miami futbol takımını ağırlarken konuşan Trump, İran’daki sürecin tamamlanmasının ardından Küba hükümetini devirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun baskı politikasını öven Trump, Küba’nın komünist yönetimi zayıflatmak ve devirmek istediğini vurguladı.

Ocak ayında Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun kaçırılmasının ardından Küba’ya petrol akışının kesildiğini, Meksika’nın sevkiyatlarının da engellendiğini hatırlatan Trump, bunun ada ülkesinde insani krize yol açtığını ifade etti. Venezuela ve Latin Amerika açıklarındaki operasyonlardan memnun olduğunu dile getiren Trump, “Ordumuzu yeniden inşa ettik ve beklediğimden daha fazla kullanıyoruz” dedi.

Trump yönetimi, Venezuela’daki müdahalenin Küba’nın ekonomik ve siyasi kapasitesini zayıflattığını düşünüyor. Washington’ın bölgedeki sol hükümetlere karşı sert tutumu, Latin Amerika’da askeri ve ekonomik hegemonyayı yeniden kurma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün