Mevsimin en faydalısı bal kabağı

Havalar soğuyor, hastalıklar kapıda, bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız oldukça önemli. Mevsim meyve ve sebzelerini uygun porsiyonlarla tüketmek çok önemli.

Ceysi KAZADO Çocuk-Aile
19 Kasım 2025 Çarşamba

Bu mevsimler C vitamini içeren meyveler açısından oldukça zengin ve doğal yollarla almak bir o kadar önemli. Örneğin; portakal, mandalina, greyfurt tüketimine özen gösterin. Eğer suyunu sıkacaksınız mutlaka posalarıyla tüketmeye bakın. Fakat bu mevsimin esas en güzeli; bal kabağı. Faydalarını saymakla bitmeyen bal kabağını ister tatlılarınızda ister çorba şeklinde tüketebilirsiniz. Bal kabağı, içerisinde A, C ve E vitaminlerini barındıran besleyici bir besindir. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir, sindirimi iyileştirir, tansiyonu dengelemeye yardım ederek kalp sağlığını korur ve kan şekerini dengeler. Eğer bal kabağı çorbasını hâlâ denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hem çok faydalı hem inanılmaz lezzetli oluyor. 

Bal kabağı çorbası tarifi için malzemeler

-3 dilim bal kabağı (iri dilim)

-1 adet patates

-1 adet havuç

-2 litre su

-3 yemek kaşığı zeytin yağı

-1 adet soğan

-3 diş sarımsak

-1 su bardağı et suyu

-1 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1/2 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için:

-1 yemek kaşığı krema

-1 tutam kabak çekirdeği içi

Bal kabağı çorbası nasıl yapılır?

Bal kabağı çorbası için tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlayın. Tavaya yağ ekleyin ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip güzelce kavurun. Doğranmış bal kabaklarını ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın. Kavurduğunuz harcın üzerine haşlanmış bal kabaklarını ekleyin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz sütü sebzeleri çekmeden de ilave edebilirsiniz. Çorbayı blenderdan geçirin. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kaynatın. Ardından üzerine kremayı da ekledikten inanılmaz lezzetli bal kabağı çorbası hazır, şimdiden afyet olsun:)

Kasım ayı meyveleri: Mandalina, kivi, portakal, greyfurt, Trabzon hurması, elma, armut, muz, ayva, nar, bal kabağı.

Kasım ayı sebzeleri: Karnabahar, kereviz, ıspanak, pırasa, havuç,

Şalgam, soğan, Brüksel lahanası, pazı, marul, roka, nane, maydanoz, tere.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün