|
Renée Levi ‘Lékélée’ Sergisi ile Öktem Aykut'ta
Lékélée, Renée Levi'nin Öktem Aykut ile gerçekleştirdiği üçüncü sergisi. Son bir yıl içerisinde Avrupa’da mekâna özgü seriler geliştirerek sergiler açan sanatçı, ‘Lékélée’ serisini de Öktem Aykut'un galeri mekânına özel, resim izleme eylemini merkeze alan bir tercihle gerçekleştirdi. Levy: “2025 yılının sonunda yarattığım Lékélée serisi, 2024 tarihli Lésédy’nin (2024) devamı niteliğinde. Bunlar, birbirine bağlı, gelişen seriler halinde ilerleyen çalışma sürecinin bir uzantısını teşkil eder. ‘Lésédy’ yavaş, bilinçli ve özenle kurgulanmış bir seri iken, ‘Lékélée belirgin bir dönüm noktasını temsil eder” diyor. Sergiyi, 13 Aralık tarihine kadar izleyebilirsiniz.

SEZA PAKER VE ‘AMBİENTE’
Sanatında yerleştirme, fotoğraf, film, ses, kolaj ve çizim gibi farklı anlatım biçimlerini kullanan Seza Paker, Ambienté adlı sergisi ile 13 Aralık’a kadar Galata OG Gallery’de. Bu çalışma, sanatçının, ‘hazır nesne’, ‘yoksul malzeme’ ve ‘minimal’ dünyasının bir uzantısı niteliğinde. Işık, renk ve hareket aracılığıyla Paker, yeni bir algı atmosferi inşa ediyor. Sergi, sanatçının ritim, eşitlik ve ortak duyarlılıkla ilgili süregelen kaygılarını minimal bir mekânsal kompozisyon aracılığıyla yeniden ele alıyor. Bir zamanlar kamusal yaşamın simgesi olan ‘berber lambası’nın sembolizmini Paker tersine çeviriyor: renkler değişiyor, çoğalıyor ve titreşiyor.

İstanbul Modern’de sanatçı Sibel Horada ile söyleşi: ‘Kompostolaşmayanlar’
Sanatçı Sibel Horada, 20 Kasım, saat 13.00-14.00 saatleri arasında İstanbul Modern’de ‘Kompostolaşmayanlar’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Sanatçı yönetimindeki program, araştırma temelli sanat pratikleri ile atık toplayıcılığı arasında ilişki kuruyor. Horada’nın kendi üretim süreçlerinden örneklerle ilerleyecek olan söyleşi, malzeme ve bilginin dönüşüm potansiyelleri üzerine yoğunlaşacak. ‘Sizin Perşembeniz’ Sanatçı Buluşmaları; sanatçıların yaratım süreçlerini, sanatsal deneyimlerini, katılımcılarla paylaştıkları atölye çalışmalarını ve kısa söyleşileri içeriyor.

İDSO ve keman virtüözü Robert Lakatos AKM’de
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 5 Aralık Cuma akşamı vereceği konserde, virtüözite gerektiren zorluktaki keman eserlerine müthiş bir performansla hayat veren Sırp kemancı Robert Lakatos’u ağırlayacak. Lakatos, zengin keman edebiyatının teknik açıdan en zor eserleri arasında sayılan H. Wieniawski’nin ‘Birinci Keman Konçertosu’nu yorumlayacak. Konserin ikinci bölümünde ise İtalyan şef Alphonso Scarano yönetimindeki orkestra, büyük besteci F. Mendelssohn’un, ‘İskoç’ başlıklı ‘Üçüncü Senfonisi’ni seslendirecek.
|