Köln Sinagog Cemiyeti ile Köln Hristiyan-Yahudi İşbirliği Derneği (Kölnische Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit e.V.), pazar günü Kristal Gece´nin (Kristallnacht) 87. yıldönümü dolayısıyla ortak bir anma etkinliği düzenledi.
Etkinlik, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi toplumunun maruz kaldığı sistematik şiddeti hatırlatmayı ve demokrasi ile insan haklarına sahip çıkmanın önemini vurgulamayı amaçladı. Program “Erinnern heißt handeln: Für ein freiheitliches, demokratisches und friedliches Morgen” (Hatırlamak, harekete geçmektir: Özgür, demokratik ve barışçıl bir yarın için) teması etrafında şekillendi.
Açılışta keman sanatçısı Alexander Lifland, Mark Karminsky’nin “Gebet” adlı eserini seslendirdi. Ardından Kantor Mordechay Tauber’in ilahi yorumu dinleyicilerle buluştu. Tören boyunca dualar, müzik dinletileri ve öğrencilerin hazırladığı sunumlar yer aldı.
Köln Sinagog Cemiyeti yönetiminden Bettina Levy ve Dr. Felix Schotland’ın konuşmalar yaptığı programda, yeni seçilen ve göreve başlayan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Torsten Burmester konuşma yaptı. Onun ardından Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanı Ina Brandes de hitap etti. Etkinlikte ayrıca Ernest Bloch’un eserleri ile öğrencilerden tarihî tanıklıkları içeren sunumlar yer aldı.

Tören, Prof. Dr. Jürgen Wilhelm’in konuşması ve Kaddiş duasının ardından sinagog anma salonunda çelenk bırakılmasıyla sona erdi.
Etkinlik, Almanya’nın geçmişiyle yüzleşme ve toplumsal hafızayı canlı tutma çabasının bir parçası olarak, Köln’de geniş katılımla gerçekleştirildi.