New York Belediye Başkanı: “Antisemitizm bir kanser gibi yayılıyor”

New York Belediye Başkanı Eric Adams, kentte ve ABD genelinde antisemitizmin “kanser gibi yayıldığını” söyleyerek, İsrail karşıtı söylemlere karşı uyarıda bulundu.

Dünya
31 Ekim 2025 Cuma

Bu açıklama, salı günü yapılacak belediye başkanlığı seçimi öncesinde geldi. Seçimde, İsrail karşıtı söylemleriyle bilinen Demokrat aday Zohran Mamdani önde giderken, onu bağımsız aday eski vali Andrew Cuomo ve Cumhuriyetçi Curtis Sliwa takip ediyor.

Yahudi toplumu ile güçlü bağlara sahip ve antisemitizme karşı sık sık açıklamalarda bulunan Adams konuşmasında, Governors Island’daki bir sanat sergisinde yer alan ve Davut Yıldızı’nın Ku Klux Klan (ABD’deki ırkçı bir örgüt) başlığı üzerinde gösterilen görsellerini “iğrenç ve antisemit” olarak nitelendirdi. Serginin izinsiz olduğunu ve hızla kaldırıldığını belirtti.

Adams, Mamdani’nin daha önce “İntifadayı küreselleştir” ifadesini savunduğunu hatırlatarak, bu söylemin Yahudilere yönelik küresel bir tehdit anlamına geldiğini dile getirdi. Yahudilerin şehirdeki nefret suçlarının yüzde 57’sinin hedefi olduğunu vurgulayan Adams, geçtiğimiz günlerde Manhattan’da bir İsrailliye yapılan saldırıyı örnek gösterdi.

Adams, Yahudilerin 1960’lardaki sivil haklar hareketine verdiği desteği hatırlatarak, şimdi de onlara destek olunması gerektiğini ifade etti. Seçim yarışından geçen ay çekilen Adams, geçen hafta Cuomo’yu desteklediğini açıklamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün