Sadece ekim ayında taze taze gördüğümüz meyvelerden hünnap ve sebzelerden ise yer elması, özellikle bu ayda bol bol tüketimeli. Her gün kıtır kıtır hünnap tüketmenin bağışıklığınızı güçlendireceğini, kolestrolü düşüreceğini, kan şekerinizi dengeleyerek uzun süre tokluk sağlayacağını ve sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi geleceğini biliyor muydunuz? Bununla birlikte , bir de benim favorilerimden olan yer elması var. Bağırsak sağlığını iyileştiren, kan şekerini dengeleyen, kalp sağlığını koruyan ve en önemlisi inanılmaz bir demir kaynağı olup kansızlığı önleyen yer elmasının tüketmesi de çok kolay. ayrıca tadının patatese çok benzediğini biliyor muydunuz?
FIRINDA YER ELMASI
Malzemeler
-750 gr yer elması
-2 adet kırmızı soğan
-1 tutam taze kekik
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tutam tuz
-1 tutam karabiber
Nasıl yapılır?
Fırını 200 dereceye ısıtın. Yer elmalarını bir fırça yardımıyla iyice yıkayın ve sonrasında soğanları büyük parçalar halinde doğrayın. Yer elmalarını büyük ve eşit parçalara bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Büyük parçalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları da serpiştirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra zeytinyağını gezdirin. Kekikleri ekledikten sonra tekrar karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Tadının patatese benzerliğini siz de inanamayacaksınız, şimdiden afiyet olsun.
Ekim ayı sebzeleri: Yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç, mantar, patlıcan, marul, roka, soğan, nane, tere, maydanoz, dereotu ve fesleğen.
Ekim ayı meyveleri: Mandalina, mürdüm eriği, elma, armut, muz, incir, üzüm, nar, hünnap ve kızılcık.