Adalar'da Caz Festivali yoğun ilgi gördü

Toplum
25 Eylül 2025 Perşembe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Adalar’da Caz Festivali, bu yıl 19 - 21 Eylül tarihleri arasında üçüncü kez gerçekleşti. Radyo Boğaziçi tarafından ‘En İyi Müzik Festivali’ seçilen etkinlik, ‘Damakta Kalan Tatlar’ temasıyla müzik ve gastronomiyi bir araya getiren çok yönlü bir deneyim sundu.

Festival kapsamında konserler, söyleşiler, atölyeler, masterclasslar, gastronomik buluşmalar ve ada turlarıyla İstanbullulara üç gün boyunca zengin bir program yaşatıldı.

Büyükada Taş Mektep, Büyükada Atatürk Meydanı, Heybeliada ve Paşabahçe Vapuru’nda gerçekleşen konserlerde caz dünyasının önemli isimleri sahne aldı. Nilüfer Verdi, İmer Demirer, Çağrı Sertel, Jülide Özçelik, Alp Ersönmez, Ayhan Sicimoğlu ve Burhan Öçal, festivalin öne çıkan sanatçılarıydı.

Adalar’da Caz Festivali, yalnızca konserlerle değil; söyleşiler, atölyeler ve masterclasslarla da farklı bir festival deneyimi yaşattı. Söyleşilerde iklim krizinin görünmez etkilerinden bağımsız radyoculuğa, koleksiyonerlik kültüründen Türkiye’nin ilk caz albümünün hikâyesine kadar geniş bir yelpazede konular işlendi. 

Atölye ve masterclasslar arasında ise ‘Çocuklar İçin Doğaçlama Beden Perküsyon’, ‘Bahçıvanlık Pratikleri’, ‘Ada Kokuları’, ‘Caz’da Perdesiz Gitar’, ‘Re-Create Toys İleri Dönüşüm Oyuncak Atölyesi’ ve ‘Caz Vokal’ öne çıktı.

Ayrıca festivalin son günü Taş Mektep’te Yalın Deniz Özcan’ın moderatörlüğünde Nino Varon’la Jazz Semai adlı bir söyleşi gerçekleşti. Varon katılımcılarla Türkiye’nin ilk Jazz albümünün hikayesini paylaştı.

Üç gün boyunca adaları caz müziğiyle saran festival, katılımcılara hem müzik hem de kültürel açıdan unutulmaz bir deneyim sundu. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün