İtalya Venedik´te tatil yapan Amerikalı Yahudi bir çift, antisemit saldırıya uğradı. Beş aylık hamile kadın ve eşi, tarihi Venedik Gettosunda akşam yürüyüşü yaparken üç kişi tarafından hedef alındı.
Saldırganlar, ailenin Yahudi kimliğini belli eden kıyafetlerini görünce “Lanet Yahudi” diyerek bağırdı ve çiftin üzerine bir şişe fırlattı. Ardından köpeklerinin tasmasını bırakarak üzerlerine saldılar. Köpek saldırıya geçti ancak ısırmadan durduruldu.
Saldırı sonrası aile, daha önce yemek yedikleri koşer restorana kaçarak yardım istedi. La Gazzetina restoranının sahibi çifti koruma altına aldı. Restoran, olayın ardından çiftin polise başvurmadığını ve ertesi sabah ABD’ye döndüğünü belirtti. Venedik yerel yetkilileri, olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye başladı.
Venedik Radikal Parti Sekreteri Samuele Vialli, saldırının dini özgürlüğe ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirtti. Vialli, Yahudi topluluğun korunması için daha sert önlemler alınması gerektiğini vurguladı.