İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında ülkesinin Gazze´yi işgal etmek istemediğini, amacının Hamas´tan kurtulmak olduğunu belirtti.
Netanyahu, savaşın uzatılmasının hedeflenmediğini, aksine Hamas’ın silah bırakması ve rehineleri serbest bırakması halinde çatışmaların hemen sona erebileceğini belirtti. İsrail’in planı, Gazze’de Hamas’a bağlı olmayan bir sivil yönetim kurmak, bölgeyi silahsızlandırmak ve İsrail’in güvenliğini sağlamak için sınırda bir güvenlik hattı oluşturmak.
Netanyahu, Gazze’deki insani krizin sorumlusu olarak Hamas’ı ve yardım dağıtımında yetersiz kalan Birleşmiş Milletler’i gösterdi. İsrail’in savaş boyunca iki milyon ton yardım gönderdiğini, ancak Hamas’ın bu yardımları engellediğini ve sivillerin güvenli bölgelere geçmesini zorlaştırdığını savundu. Gazze’de açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı yönündeki haberleri “propaganda” olarak nitelendiren Netanyahu, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.
Netanyahu ayrıca uluslararası medyanın Hamas’ın yalanlarına kandığını ve İsrail’i haksız yere suçladığını ifade etti.