Ambidexter’in, Piyalepaşa’daki yeni galerisinde ağırladığı David Doğan Levi’nin Akışkan Süreklilik adlı sergisi 24 Mayıs’ta sona eriyor. Disiplinlerarası çalışan Levi, 2016 yılında Fransa’nın Montpellier kentindeki Paul Valery Üniversitesinde Plastik Sanatlar bölümünü bitirdi. Felsefe, psikoloji ve sanatın kesişiminden ilham alan sanatçı, kendi ürettiği fırça ve araçlarla geliştirdiği yeni tekniklerle dikkat çekti. İstanbul’a döndükten sonra resim çalışmalarının yanı sıra fotoğrafla da ilgilendi. Soyut ile figüratif arasında konumlanan eserleri, sanatseverlerin beğenisini topluyor.
EMILIE GOTMANN ve ‘GOOD GIRL’
One Arc Galeri, 31 Mayıs’a kadar Emilie Gotmann’ın ‘GOOD GIRL’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, geleneksel olarak ‘kız gibi’, romantik ya da dekoratif addedilen unsurlara -çiçeklere, fiyonklara, prenses kıyafetlerine- yeni bir gözle bakmayı öneriyor. Bu öğeler, sanatçının ellerinde silah halindeki prenses kıyafetleri ve zırha, mızrak ve kalkana, tığ işi amblemlere dönüşerek alışılmış anlamlarını ters yüz ediyor. Gotmann, kişisel dünyayı anıtsallaştırdığı bu sergide izleyiciyi çocukluk, miras ve toplumsal roller üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor.
Rock’ın Efsanesi GUNS N’ ROSES Tüpraş Stadyumunda
BKM, 30. yılını Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, rock müziğin efsane grubu Guns N’ Roses konseri ile kutlayacak.
2025 Avrupa ve Ortadoğu turnesi kapsamında İstanbul’a orijinal kadrosuyla gelecek olan grup, 2 Haziran’da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda konser verecek. Gecenin açılışını, sahne enerjisiyle öne çıkan Amerikan rock grubu Rival Sons yapacak.