Or Yomlular müzikal etkinlik dolu günler geçirdi

Toplum
14 Mayıs 2025 Çarşamba

Her yeni haftaya, yeni etkinlikler ve enerjiyle giren Or Yom geçtiğimiz haftalarda gizli kalmış bir yetenek olan Deniz Koç’u kurumda ağırladı. Koç, birbirinden güzel Türk Sanat Müziği ağırlıklı şarkıları ile pansiyonerleri mest etti.

Geçtiğimiz günlerde İzzet Bana ve çocuklardan oluşan Estreyikas d'Estambol Korosu, kurumu ziyarete geldiler. Genç seslerden oluşan koro birbirinden güzel şarkılarını pansiyonerlerle birlikte neşe içerisinde söyledi.

Pazartesi gönüllüleri ve pasta tasarımcısı Ronit Kebudi tarafından keyif içinde gerçekleştirilen ‘Kurabiye Yapımı’ etkinliği de pansiyonerler tarafından büyük ilgi gördü.

Ulus Musevi Lisesi 11.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri güzel enerjileri ile kuruma gelerek pansiyonerlerle birlikte teras katında ‘Umut Ağacı’ yaptı. Bu etkinliğin ardından da İspanyolca Bingo oynandı.

Yemekli dış gezide bu hafta Sarıyer Aquarius Balık’a gidildi. Oldukça zengin, lezzetli menü çok beğenildi. Havanın da güzel olması eklenince bağışsever Davit Kohen sayesinde pansiyonerler unutulmaz bir gün yaşadılar.

Or Yom’da ‘Birebir gezi’ projesi kapsamında Özel Eğitim Sınıfı ile birlikte Down Cafe’ye gezi düzenlendi. Özel eğitim sınıfı öğretmeni Selma Berani’ye sosyal servis personelleri ve kurum psikologu da eşlik etti. Pansiyonerler önce yemek, sonra tatlı yedikten sonrak çalışan servis elemanları ile bol bol sohbet etti. Ardından da müzik dinleyerek oyunlar oynandı. Gezi ve ortam ile ilgili güzel geçen gün ile ilgili pansiyonerler hissettiklerini kağıda döktüler.

Bu haftaki canlı müzik etkinliğinde Perşembe gönüllüsü olan Can Beri'nin kızı Dafne Beri akordeonu ile birbirinden güzel şarkılar çalarak pansiyonerlere hoş bir müzik şöleni gerçekleştirdi.

Deprem gerçeğini göz ardı etmeyen Or Yom, hem çalışanları, hem de pansiyonerleri bilgilendirmek amaçlı deprem eğitimi gerçekleştirdi. İSG uzmanı Volkan Çömeten tarafından gerçekleştirilen eğitimde deprem bilinci pekiştirildi.

11 Mayıs Pazar günü Anneler Günü kutlaması düzenlendi. Sosyal Servis'in günler öncesinden hazırlıklarını yaptığı, sürprizlerle, hediyelerle dolu etkinlik oldukça duygusal anlara sahne oldu. Pansiyoner yakını aileler ile temasa geçilerek birlikte çekilmiş fotolar istendi ve birkaç cümle ile duygularını kaleme almaları rica edildi. Yakını olmayan pansiyonerler için de çalışan personeller düşüncelerini anlatan yazı ve fotolar hazırladılar. Tüm bu görseller birleştirilerek barkovizyonda toplu sunum ile pansiyonerlerle paylaşılınca ortaya duygu dolu anlar çıktı. Kolonya, çanta gibi sembolik hediyeler ile de her birinin gönülleri alındı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün