Beyoğlu'nun tarihi kulübü profesyonel lige yükseldi

Amatör ligde mücadele eden Galata Spor Kulübü, sezonun bitimine bir maç kala şampiyonluğunu ilan ederek 33 yıl aradan sonra profesyonel lige yükseldi.

Spor
14 Mayıs 2025 Çarşamba

Beyoğlu’nun tarihi kulübü Galata Spor 2024-2025 sezonu İstanbul Bal Ligi Şampiyonu oldu.

İFA Spor Kulübü ile Beyoğlu Stadı’nda karşılaşan Galata Spor, elde ettiği beraberliğin ardından 3. Lig’e çıkmayı garantiledi.

Şampiyonluğun ardından Galata Spor Kulübü Başkanı Emin Selim Akgül, amatör kulüplerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Beyoğlu’nda bir sahada 17 amatör kulübün antrenman yaptığını belirten Akgül, kulüplerin maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Emin Selim Akgül şampiyonlukla ilgili olarak Şalom’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği üzere spor barış dostluk ve kardeşliktir.bu bağlamda günümüzde spor gençlerimizi sosyal hayata bağlayan kötü alışkanlıklardan koruyan, birlik ve beraberlik duygularını geliştiren en büyük sosyal aktivitelerden biridir.

Türk sporumuzun yegane temeli amatör branşlardır. Ben de şahsım olarak yönetim kurulu arkadaşlarımın destekleriyle, ticaret yaptığımız evimize ekmek götürdüğümüz bölgenin yerel bir takımı olan 1932 kuruluşlu Galata Spor Kulübü’ne yaklaşık 19 yıldır başkanlık yapıyorum.

Daha öncelerde birkaç kez şampiyonluk elde etmiş olmamıza rağmen Türkiye elemelerinde neticeler alamayarak evimize geri dönmek zorunda kalmıştık, ancak mevcut Türkiye amatör federasyon başkanımız Sayın Selçuk Azeri’nin gayretleri ile daha adaletli bir sistem haline gelen bugünkü Lig mücadelesinde Galata Spor Kulübü olarak ipi göğüsleyerek İstanbul bölgesel amatör Ligi 2024-2025 sezonu şampiyonu olduk. Ve 33 sene sonra Galata Spor Kulübümüzü profesyonel liglere döndürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm camiamıza armağan olsun.”

Galata Spor Kulübü’nün teknik direktörü, eski milli futbolcu Turhan Sofuoğlu, kazanılan şampiyonluğun aile gibi uyum içinde olan bir takım ve camia sayesinde geldiğini belirtti.

Takımın hedefleri ile ilgili de konuşan Sofuoğlu, “Galata’da Emin Selim Akgül başkan olduğun müddetçe hedef bitmez. Tabii ki biz uzun vade için Ön görüşme yapmıştık fakat önce şampiyonluk işini bir bitirelim dedik. Ondan sonraki görüşmeleri tek tek adım adım gideriz dedik. Önce bir şampiyonluğun tadına varalım bir kutlayalım. Bu çocukların çoğu kalmak kaydıyla da önümüzdeki yılda yine hedef şampiyonluk olarak düşünülebilir” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU’NUN ASIRLIK KULÜBÜ

1932 yılında kurulan Galata Spor Kulübü futbol takımı, 1965-1966 sezonunda Türkiye 2. Futbol Ligi'nin yükseldi. 1970-1971 sezonunda grubunda sonuncu olarak 3. Lig'e düştü. 1976-77 sezonunda ise amatör lige düştü. Ertesi sezon tekrar 3. Lig’e çıksa da 1978-1979 sezonunda amatöre düştü.

1981-82 sezonunda 2. Lig’e yükselen kulüp, 1992-93 sezonunda da amatör lige düştü. Kulüp, 2019-2020 sezonundan beri Süper Amatör Ligi'nde mücadele ediyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün