Meksika Yahudileri neden ilk Yahudi devlet başkanına oy vermedi?

Mexico City´deki Yahudi toplumu üyeleri, Meksika´nın ilk kadın ve ilk Yahudi asıllı devlet başkanı Claudia Sheinbaum´a neden oy vermediklerini açıkladı.

Dünya
6 Haziran 2024 Perşembe

Mexico City’deki Hebraica Üniversitesi'nde Yahudi Çalışmaları Dekanı Daniel Fainstein, Times of Israel’e verdiği demeçte, "Yahudi topluluğu için ana mesele Sheinbaum’un Yahudi kimliği değil, siyasi görüşleriydi" dedi.

Mexico City Yahudi Toplumundan Raquel Sacal, “Son yönetim Meksika için iyi değildi. Bu nedenle topluluk içinde çok fazla acı var. Sheinbaum kendisini hiçbir zaman kamuya Yahudi olarak tanıtmadı ve toplumumuzu temsil etmedi. Biz de seçimde kendi siyasi inançlarımıza göre oy kullandık” ifadelerini kullandı.

Topluluktan Ilan Arditti, “Meksikalı Yahudi seçmenler olarak önceki yönetimde devlet başkanı olan Lopez Obrador'un politikalarından endişe duyuyorduk. Sheinbaum'un döneminin de aynı politikalarla devam edeceği endişesindeyiz” dedi.

Yahudi toplumu Sheinbaum’un önceki Devlet Başkanı Lopez Obrador'un başlattığı anayasal değişiklikleri sürdüreceğinden korkuyor. Bu değişikliklerin Meksika Yüksek Mahkemesi'ni ve federal seçimleri düzenleyen kurum olan IN'yi siyasallaştırabileceğinden endişe ediliyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün