UÖMO öğrencileri sanatın birleştirici gücü ile göz kamaştırdı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mayıs ayı Ulus Özel Musevi Okulları´nda sanatla dopdoluydu.

Toplum
5 Haziran 2024 Çarşamba

Mayıs ayı UÖMO’da sanatla dopdolu geçti. Bienallerde öğrencilerin yaratıcı tasarımları büyük ilgi gördü. Keman, arp, gitar gibi birçok enstrümanın yer aldığı orkestraların sunduğu eserler ve koroların unutulmaz şarkıları seslendirdiği Geleneksel Sanat ve Müzik Şöleninde öğrenciler izleyicilere müzikle dolu bir gece yaşattı. ILC – Intensive Language Class öğrencilerinin Peter Pan Müzikali’ni ve Lise İngilizce Drama Kulübü öğrencilerinin Mary Poppins Müzikali’ni izleyen konuklar, öğrencilerin İngilizce sahne performanslarını ayakta alkışladı.

7. İstanbul Gençlik Çocuk ve Sanat Bienali’nde, Bienale katılan yüzlerce eserin arasından UÖMO İlkokul öğrencilerinin tasarımı Art Contact Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilenmeye hak kazandı.                                                                                                                                                  

Çocuk ve gençlerin ürettiği sanat çalışmalarını, ulusal ve uluslararası nitelikli bir platformlarda izleyici ile buluşmasını sağlayan İstanbul Bienali’ne çok sayıda okul farklı sanat çalışmaları ile katıldı. “Umut” temalı Bienalde öğrenciler gelecek hayallerini renkler ve fırçalarla yansıttı. Alanında uzman pek çok sanatçı, akademisyen ve eğitimcinin yer aldığı bu platformda, UÖMO İlkokul öğrencilerinin tasarladığı eser Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserleri ile birlikte Art Contact Çağdaş Sanat Fuarı’nda sanatseverlerle buluştu.

25. UÖMO Sanat ve Müzik Şöleni bu yıl da sanat ve müzikle dopdolu geçti.                                             

UÖMO öğrencilerinin yıl boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde yaptığı yaratıcı sanat çalışmaları ve müzik şölenindeki muhteşem performansları göz kamaştırdı. Sanat Şöleni birbirbirinden yaratıcı eserlerin yer aldığı sergi ile başladı. Öğrencilerin yıl boyunca farklı sanat tekniklerini kullanarak hazırladığı çalışmaların yer aldığı rengarenk sergi büyük beğeni topladı. Serginin ardından başlayan müzik şöleninde UÖMO orkestraları ve korolarındaki öğrenciler klasik müzikten modern eserlere ve caz parçalarına kadar geniş bir yelpazede performanslar sergilediler. Klasik eserlerin ardından sahne alan arp performansları dinleyicilerden büyük alkış alırken, korolarının seslendirdiği şarkılara izleyiciler büyük bir coşkuyla eşlik etti. Bu unutulmaz gecede öğrenciler, müziğin evrenselliğini, zenginliğini ve birleştirici gücünü izleyicilere bir kez daha yaşattı.

Peter Pan ve Mary Poppins Müzikali’ndeki İngilizce performansları dikkat çekiciydi.                                           

UÖMO ILC -  Intensive Lanuage Class öğrencileri tarafından İngilizce olarak sahnelenen Peter Pan Müzikali’nde öğrenciler, İngilizce diksiyonları, sahne duruşları, mimikleri ve jestleri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Öğrenciler J.M. Barrie’nin ölümsüz eserinden uyarlanan ve uçan çocuk Peter Pan’ın, arkadaşları Wendy, John ve Michael ile birlikte Neverland’de yaşadığı maceraları konu alan hikayenin karakterlerine hayat verirken, profesyonel oyuncular gibi üstün bir performans sergilediler. Gecenin sonunda, sahnedeki oyuncuların yanı sıra sahne arkasında büyük emek veren teknik ekip, kostüm tasarımcıları ve öğretmenler de büyük alkış aldılar.

P.L. Travers’ın klasikleşmiş eserinden uyarlanan Mary Poppins Müzikali’ni sahneleyen Lise İngilizce Drama Kulübü öğrencileri de eğlenceli performansları ve akılda kalan şarkılarıyla izleyicileri kısa sürede etkisi altına aldı. Gösterinin sonunda sahne alan öğrencilerine teşekkür eden Lise Müdürü Funda Kara, “Yoğun bir akademik tempo içerisinde bu müzikali sahneye koyabilmek için öğrencilerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. Bu büyük bir ekip çalışmasıydı. Her yıl başarıyla izlediğimiz bu gösteriler okulumuzun sanata verdiği önemi ve öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirme konusundaki kararlılığını yansıtıyor” diyerek öğrencilerine, yıl boyunca onlarla büyük bir titizlik içerinde çalışan öğretmenlerine ve destek veren UÖML velilerine teşekkür etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün