Netanyahu: ´´Filistin´in devlet olarak tanınması terörü ödüllendirmektir´´

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, İspanya, İrlanda ve Norveç´in Filistin´i devlet olarak tanıma planını “terörizm için bir ödül´´ şeklinde yorumladı.

Dünya
23 Mayıs 2024 Perşembe

X platformundan açıklama yapan Netanyahu, ‘‘Batı Şeria'daki Filistinlilerin yüzde 80’i, 7 Ekim'deki korkunç katliamı destekliyor. Bu kötülüğe bir ülke verilmemeli. Bir terör devleti olacak. 7 Ekim katliamını tekrarlamaya çalışacak ve bunu kabul etmeyeceğiz. Terörizmin ödülü barış getirmeyecek ve Hamas'ı yenmemizi de engellemeyecek” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Avrupa ülkelerinin kararını kınamak adına Netanyahu'yu Filistin Yönetimi'ne karşı sert cezai önlemler uygulaması yapmaya çağırdı. Smotrich, Filistin Yönetimi’ne derhal fon transferini kesme niyetinde olduğunu bildirdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin’i devlet olarak tanıma kararlarına ilişkin, her ülkenin kendi kararını verme hakkı olduğunu ve ABD olarak iki devletli çözümün ancak İsrail ile Filistin arasındaki doğrudan müzakereler yoluyla gerçekleştirilmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün