Alefli Gençlerden sanal sergi

Toplum
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Holokost’u anma etkinlikleri kapsamında Yom HaShoah başlıklı bir sergi düzenleyen Alef Gençleri, bu hafta da sergiyi sanal ortamda ziyarete açtı.

Eylül ayından beri her hafta buluşan 25 kişilik genç ekip, müze fikrini geliştirerek her türlü detayla ilgilendi. Müze, kronolojik bir sıra izleyerek II. Dünya Savaşı’nın başını, ortasını ve sonlanmasını efektif ve akılda kalıcı bir şekilde anlatıyor.

5-12 Mayıs tarihlerinde her yaştan ve kesimden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan müze, artık sanal ortamda binlerce kişiye ulaşabilecek.

Alef Gençleri, müzenin sanal turuna başlayanları şu mesajla karşılıyor:

“Çok değerli misafirimiz, Alef Gençleri Yom HaShaoh sergisine hoşgeldiniz. Sergimizde sizlere kronolojik bir sıra ile tarihin KaraKaresini aktarmayı amaçladık. Sergimiz altı ana odadan oluşmaktadır. Odalar sırasıyla; Hitler’in Yakın Çevresi, Kristal Gece, Uluslararası Dürüstler Ödülü, Yahudi Direnişleri, Yerinden Edilmiş İnsanlar Kampı ve Günümüzdeki Antisemitizm olarak ayrılmaktadır. Bu sergiyi kurgularken bizlerin en büyük hedefi öncelikle gençlerimize ve ardından tüm topluluğumuza yıllar öncesinde yaşanan bu olayları ve yapılan zulmü hatırlatmanın yanı sıra asla unutturmamaktı. Bu sergide emeği geçen tüm Alef Madrihlerine teşekkür ederiz. Alef Gençleri olarak her zaman olduğu gibi yaşananları asla unutturamamak için BURDAYIZ!”

Müze, https://www.sanal-tur.com/h2/ adresinden ziyaret edilebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün