İsrail, Nova Festivali´nden kaçırılan üç rehinenin bedenlerine ulaştı

İsrail ordusunun ulaştığı üç cansız bedenden biri, 7 Ekim´de Hamas´ın gerçekleştirdiği korkunç saldırıda Nova Müzik Festivaline katılan gençler arasından rehin alınan ve bir kamyonetin ardında götürülürken fotoğrafları tüm dünyada yayınlanmış Shani Louk´a ait.

Rakela PALOMBO Dünya
22 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail Savunma Gücü Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de bulunan üç cesedin sahiplerinin, 7 Ekim günü saldırılardan hemen sonra hayatlarını kaybettiklerini tespit ettiklerini açıkladı. Hamas, koz olarak cansız bedenleri de Gazze’ye taşımıştı. Konuşurken duygularını gizleyemeyen Hagari, “Güvenli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Shani Louk, Amit Bouskila ve Yitzhak Gelerenter, 7 Ekim’de Hamas tarafından öldürülmüş ve bedenleri Gazze’ye götürülmüştür. Nova Müzik Festivali’nde yaşamı kutlayan gençlerin canlarına Hamas kıymıştır,” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ekim ayı sonunda Louk’un öldüğü bilgisini paylaşmıştı. Louk, festivale düzenlenen saldırıda öldürülen yüzlerce genç İsrailli’den biriydi. Tam saldırı öncesi danseden bir videosu viral hale gelerek akıllara kazınan 22 yaşındaki Louk ise festivaldeki Hamas’ın kurbanlarının sembolü haline gelmişti. Louk’un asıl hafızalarda yer etmesi ise, Hamas’ın genç kızı kanlı halde bir kamyonetin arkasında gezdirdiği görüntülerle olmuştu.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve ordunun ortak bir operasyonuyla, Gazze’nin Mısır sınırında bulunan Refah’ta iç bölgelere girilmesiyle bulunan cesetlerin hangi koşullarda ele geçirildikleri bildirilmezken, Hagari bedenlerin önce adli tıbba gönderilerek kimlik doğrulamalarının yapıldığını ardından da kurbanların ailelerinin bilgilendirildiklerini söyledi.

Üç naaşın bulunmasının ardından bir açıklama yayınlayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Bu korkunç kayıp aynı zamanda kalp kırıcıdır. Eşim Sara ve ben, ailelerin acılarını paylaşıyor, onların bu derin acısının ağırlığını tüm kalbimizle taşıyoruz. Ölü ya da diri, tüm rehinelerinizi evlerine döndüreceğiz,” dedi.

Gazze’de halen 130 civarında rehinenin bulunduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Hamas yaşam kanıtı anlamında birkaç video paylaşmış olsa bile, tam olarak kaçının halen hayatta oldukları bilinmiyor. Rehinelerin aileleri aylardır protesto gösterileri ile hükümete Hamas ile anlaşarak, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlarla takas edip geçici ateşkes ilanı ile rehineleri geri göndermeye ikna etmesi yönünde baskı kuruyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün