FIFA´dan Süper Lig ekibine üç sezon transfer yasağı

Süper Lig´de üst üste aldığı kötü sonuçlarla 11. sıraya kadar gerileyen Adana Demirspor´a FIFA´dan kötü haber geldi.

Spor
22 Mayıs 2024 Çarşamba

FIFA'dan Süper Lig ekibine Adana Demirspor'a üç dönem transfer yasağı verdi. Haberin detayında, Adana Demirspor'a verilen transfer yasağının sebenin, mavi lacivertli kulübün sezon başında göreve getirdiği ancak ligin 14. haftasında alınan 3-2'lik Samsunspor karşılaşmasının ardından yollarını ayırdığı Hollandalı teknik direktör Patrick Kluivert'a ödenmeyen 142 bin Euro olduğu kaydedildi.

Adana Demirspor ile toplam 20 maça çıkan Patrick Kluivert sekiz galibiyet, altı beraberlik ve altı yenilgi aldı. 47 yaşındaki çalıştırıcı, Adana temsilcisiyle maç başına 1,5 puan ortalaması yakaladı.

Patrick Kluivert Şubat ayında Hollanda basınına yaptığı açıklamada, "Adana Demirspor'da işler iyi gidiyordu ilerliyorduk ama bir anda her şey değişti. Başkan, sahada selfieler çekmeye ve Instagram'da canlı yayın açmaya başladı. Bu durum, hem personeli hem de beni biraz rahatsız etmeye başladı. Bu durumun belki de Türkiye'de normal olabileceğini düşündük. İyi gidiyorduk fakat maaşlar geç yatmaya başladı, futbolcular rahatsız oldu.

Neredeyse üç ay maaş alamadık. Sivasspor mağlubiyeti sonrası daha önce anlaşma sağladığımız yönetici geldi ve ayrılmak istediklerini iletti, ben de istemedim. Takımdaki üstünlüğümü kaybettiğimi düşündüler ama durum öyle değildi. Vadesi geçmiş ödemelerin bir kuruşunu alamadım. Bu konu artık FIFA'da. Eninde sonunda alırım ama bu çok can sıkıcı bir durum" ifadelerini kullanmıştı.

Fanatik'te yer alan habere göre ise; Adana Demirspor’da sezon başında A takım listesinde yazılmayıp sözleşmesini tek taraflı fesheden Kaleci Goran Karacic FIFA davasını kazandı. Adana Demirspor Goran Karacic’e 800 bin Euro tazminat ödemek zorunda kaldı.

Aynı şekilde, geçtigimiz Ağustos ayında transfer edilip A takım listesine yazılmayan, 1 dakika süre dahi almayan Amir Feratovic de FIFA davasını kazandı. Adana Demirspor, Amir Feratovic'e 900 bin Euro tazminat ödemek zorunda.

Her iki futbolcuya faizleriyle toplam 2 milyon Euro'ya yakın tazminat ödenecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün