Khatia Buniatishvili ve ´Labyrinth´ Konseri

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Ünlü piyanist Khatia Buniatishvili, 52. İstanbul Müzik Festivali’ne, zihnin sürprizlerle dolu labirentlerinde düşlerin peşinden giden ve hayatın çoksesliliğini yankılayan bir resital ile dönüyor. Teknik mükemmelliği, sıcak ve parlak tonu, müzikal fikirlerinin özgünlüğü ve karizmasıyla dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi olan Buniatishvili, resital programlarını her zaman özel olarak kendisi seçiyor. Çağımızın önde gelen tüm şefleri ve orkestralarıyla çalan Buniatishvili, 1 Haziran’da İş Kuleleri Salonunda vereceği konserde Satie, Chopin, Bach, Shubert, Lizst ve Couperin’den eserler seslendirecek.

 

‘Taşların Ardında; An ve Arşiv’

Multidisipliner sanatçı Tuğçe Diri'nin yeni sergisi, Anna Laudel'in ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu. Türkiye'nin kültürel dokusunun titizlikle işlendiği, çağdaş sanatın zengin ifadesini sunduğu ‘Taşların Ardında; An ve Arşiv’, 30 Haziran’a kadar görülebilir. Bu seri, tarih boyunca defalarca yıkılmış, yeniden inşa edilmiş, farklı amaçlar için kullanılmış ve müdahale edilmiş mekânların izini sürerek geçmişin izlerini günümüze taşımayı hedefliyor.

 

PSM Loves Summer By %100 Müzik: L’impératrice 

Zorlu PSM’nin dünyaca ünlü isimlerle yaz aylarına damga vurduğu ‘PSM Loves Summer by %100 Müzik’ konser serisinin bu yılki açılışını, ‘Sonate Pacifique’, ‘Odyssée’ ve ‘Matahari’ gibi milyonlarca dinlemeye ulaşan şarkılarıyla Fransız synth pop grubu L'Impératrice gerçekleştiriyor. Virtüöz bir bas, eski moda sentezleyiciler ve ışıl ışıl melodilerle müzikseverleri büyüleyecek olan L'Impératrice, 26 Mayıs'ta, Zorlu’da kendilerine özgü müzikal ve sahne performanslarıyla yazı selamlamaya geliyor.

 

Ellerin Zamanlarla Dolu Geldin Bana

Figüratif Türk resminin yaşayan önemli isimlerinden Mahir Güven’in ‘Ellerin Zamanlarla Dolu Geldin Bana’ başlıklı yeni sergisi Brieflyart Galeri’de açıldı! Sanatseverlere melankolik ve şiirsel bir yolculuk sunan sergi, sanatçının son yedi yılda ürettiği tuval üzeri yağlıboya resimlerinden oluşan bir seçkiye yer veriyor. Küratörlüğünü Erkan Doğanay’ın üstlendiği sergi, 14 Haziran’a kadar Brieflyart’ta ziyaret edilebilir. Geçtiğimiz yüzyılın etkili şairlerinden Paul Celan’ın bir dizesine atıfta bulunan sergi başlığı, ana fikir olarak sanatçının ilk döneminden bugüne birikiminin kaydını tutuyor.

‘Ben Hiç Kimseyim’ Goba Art&Design’da

Esra Yazıcı Tözge, ilk kişisel sergisi ‘Ben Hiç Kimseyim’ ile hiç kimse olmaya, hiç olmayı seçmeye bir davet de bulunuyor. Bugüne kadar birçok karma sergide, heykelleriyle yer alan Tözge, Özdemir Asaf, Aziz Nesin, Can Yücel ve Nazım Hikmet’in şiirlerinde onu etkileyen, hayata bakışını sorguladığı dizelerden esinlenerek ortaya çıkardığı heykellerinde içsel arayışının iz düşümünü yansıtıyor. Sergi, 8 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün