Columbia´da Yahudi öğrencilerin tepkisi

ABD´de kampüs olaylarının başladığı üniversite olarak bilinen Columbia´nın Yahudi öğrencileri, son altı aydır yaşadıklarına tepkilerini dile getiren bir manifesto yayınladı.

Dünya
15 Mayıs 2024 Çarşamba

“Yahudi kimliğimizi savunmaya zorlanıyoruz”

Bugüne kadar başkalarının onlar adına konuştuğunu, artık kendilerinin konuşmak istediğini belirten öğrenciler “Sınıfta yanınızda oturuyoruz, çalışma arkadaşlarınız, akranlarınızız. Çoğumuz politik aktivist olmayı seçmedik, sloganlar atmıyoruz. Öğrenciyiz, tıpkı sizin gibi finalleri geçmeye çalışıyoruz. Bizi anti-Siyonizm altında şeytanlaştırıyor ve Yahudi kimliğimizi savunmaya zorluyorlar” dedi.

“İsrail sevgisi siyasi uyum gerektirmiyor”

Tarihine bakılınca Yahudilerin kendi kaderlerine güvenle sahip çıkabilecekleri tek yerin İsrail olduğu, Yahudiliğin İsrail’den ayrılmaz olduğu belirtilen mektupta “İsrail'e sevgimiz körü körüne siyasi uyum gerektirmiyor. Tam tersi. İsrail hükümetinin sorunlu olduğunu düşündüğümüz politikalarını eleştirmemiz bizim İsrail’e sevgimizden” denildi.

Öğrenciler mektuplarını “Kesin olan bir şey var. Yahudi olmaktan gurur duyuyoruz” ifadeleriyle bitirdi.

Amerikalı Yahudilerden Biden’a uyarı

Amerikan Yahudi örgütleri, silah sevkiyatını durdurma kararı nedeniyle Başkan Biden’ı eleştirdi.

Örgütler, ABD yönetiminin kararının İran, Hizbullah ve Hamas gibi ortak düşmanları cesaretlendireceği konusunda uyardı.

Kuzey Amerika Yahudi Federasyonları, “Bu hareket Hamas'ı ve bölgedeki İran destekli diğer güçleri cesaretlendiriyor, İsrail'in müzakere elini zayıflatarak rehineleri tehlikeye atıyor. İsrail, sivil bir nüfusa yerleşmiş bir terör ordusuna karşı varoluşsal bir savaş yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün