Hamas, bir rehinenin videosunu yayınladı

Hamas, elinde tuttuğu rehinelerden Nadav Popplewell´in videosunu yayınladı.

Janet MİTRANİ Dünya
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hamas geçtiğimiz cumartesi günü İngiliz-İsrailli rehine Nadav Popplewell'i gösteren bir propaganda videosu yayınladı. Nadav Popplewell, 7 Ekim saldırısında annesi ile birlikte Kibutz Nirim'deki evlerinden kaçırılarak rehine olarak Gazze'ye götürülmüştü.

51 yaşındaki Popplewell ve 79 yaşındaki annesi Channah Peri rehin alınırken 54 yaşındaki ağabeyi Roi Popplewell ise kibutzdaki evinin yakınlarında Hamaslılar tarafından öldürülmüştü.

10 saniyelik videoda gözü yaralı gibi görünen Popplewell ancak kendini tanıtabiliyor. Videonun ne zaman çekildiği ise bilinmiyor.

Bu video Hamas'ın son haftalarda yayınladığı bu tür videoların üçüncüsü; bundan önce nisan ayının sonlarında Hersh Goldberg-Polin, Keith Siegel ve Omri Miran'ın videoları yayınlanmıştı.

Yayınlanan videonun üzerine, Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu, İsrail hükümetini Hamas tarafından tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için acilen çalışmaya çağırdı. Forum ifadesinde, rehinelerden gelen en ufak bir yaşam belirtisinin bile harekete geçmek için yürek parçalayıcı bir çağrı olduğunu belirtti.

Yaklaşık 133 İsrailli rehine 7 aydan fazla bir süredir Hamas'ın elinde tutuluyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün