Yunanistan Başbakanı ile Erdoğan arasında Hamas polemiği

Türkiye´ye resmi ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis´in basın toplantısında Hamas´a ´Terör örgütü´ ifadesini kullanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan müdahale geldi.

Dünya
14 Mayıs 2024 Salı

Basın toplantısında Miçotakis ile Erdoğan arasında Hamas konusundaki görüş farklılığı dikkat çekti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye ile Ortadoğu konusunda görüş ayrılığı söz konusu olmaktadır. İsrail'in Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas'ın Türkiye'nin değişik bir niteleme ile gördüğünü biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Miçotakis'in sözlerine karşılık yaptığı açıklamada, "Mutabık kalmadığımız çok önemli bir konu var. Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas'ı, 1947'de işgal edilen topraklarını ve kendi insanını koruma mücadelesi veren bir direniş örgütü olarak görüyorum. Bunu görmemiz lazım. 40 bin insanını kaybetmiş Hamas'a eğer terör örgütü dersek bu haksızlık olur. Hamas'ı kendi insanını koruma mücadelesi veren insanlar olarak görüyorum. Bunlara karşı sizlerin de BM'de olumlu oy vermek suretiyle bu acımasızlığa katılmadınız. Adım adım Hamas'ı takip ediyorum. Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün