Amerikalı Yahudilerden Biden´a uyarı

Amerikan Yahudi örgütleri, perşembe günü silah sevkiyatını kaldırma kararı nedeniyle Başkan Joe Biden´a karşı birçok eleştiri yayınladı.

Dünya
10 Mayıs 2024 Cuma

Örgütler, ABD yönetiminin aldığı söz konusu kararın İran, Hizbullah ve Hamas gibi ortak düşmanları cesaretlendireceği konusunda uyardı.

Kuzey Amerika Yahudi Federasyonları, ‘‘Bu hareket Hamas'ı ve bölgedeki diğer İran destekli güçleri cesaretlendiriyor, İsrail'in müzakere elini zayıflatarak rehineleri tehlikeye atıyor. İsrail, sivil bir nüfusa yerleşmiş bir terör ordusuna karşı varoluşsal bir savaş yürütüyor. İsrail, sivil nüfusu korumak için askeri eylemlerine her zaman büyük özen göstermiştir. Gazze'de masum insanların öldürülmesini durdurmanın tek yolu Hamas'ı yenmektir" ifadelerini kullandı.

Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansından Harriet Schleifer perşembe günü yaptığı açıklamada, Biden’ın sözlerinin iç antisemitizmi körüklediğini ve bugün birçok kampüsünde görülen bölücü, alaycı söylemi canlandıracağını dile getirdi.

Amerikan Yahudi Komitesi CEO'su Ted Deutch ise, ‘‘İsrail ve Filistinlilerin hayatını tehlikeye atmaya devam eden çatışmadan Hamas sorumlu. Sivilleri korumak için ABD'nin İsrail ile çalışmaya devam etmesi gerekiyor’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün