Avi Medina´nin müziğini yaptığı 2 filme ödül

Sanat
8 Mayıs 2024 Çarşamba

43. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışmasında Avi Medina’nın müzik partisyonlarını hazırladığı iki film ödül aldı: Yurt yarışmanın en iyi filmine verilen Altın Lale Ödülü’nü, Başlangıçlar ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlere verilen Seyfi Teoman Mansiyon Ödülü’nü kazandı. Nehir Tuna’nın senaryosunu yazıp yönettiği Yurt, dünya prömiyerinde gösterildiği Venedik Film Festivali’nde, Ufuklar Bölümünün En İyi Senaryo Ödülüne layık görüldü. Film 14 yaşındaki bir lise hazırlık öğrencisinin, kendisini İslama adayan babasının baskısı sonucu yerleştirildiği dini yurtta yaşadıklarına odaklanıyor. Yurt çeşitli uluslararası festivallerde dört ödül kazandı.

Başlangıçlar Ozan Yoleri’nin iki kısa metrajlı filminin ardından yaptığı ilk uzun metrajlı film. Festival jürisi filme verilen ödül için şu değerlendirmeyi yaptı: Olgun, kararlı sinema dili,estetik bütünlüğü ve anlattığı sıradışı, özgün hikayesiyle uzun metraja başlangıç yapan bir yönetmenin filmi.”

1984’te İstanbul’da doğan Avi Medina Koç Üniversitesini bitirdikten sonra yüksek lisansını yapmak için İspanya’ya gitti. ABD’de Berklee College of Music’i bitirdikten sonra Türkiye’ye dönüp, filmlere müzik partisyonlarıyla katkı verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün