Sonsuza dek tango!

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Mayıs 2024 Çarşamba

San Francisco’daki Bay Area Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Turne Müzikali seçilen ‘Luis Bravo’s Forever Tango’, 23 Mayıs’ta İş Sanat’ta! Başlangıçta Arjantin toplumu tarafından uygunsuz olduğu gerekçesiyle dışlanan tango, Arjantinli entelektüellerin yurtdışına seyahatleri sayesinde hızla Avrupa’ya ve Amerika’ya yayıldı. Luis Bravo’nun yarattığı ve yönettiği gösteri, orijinal ve geleneksel müzik eşliğinde gerçekleştiriliyor

***

Jennifer İpekel’in ‘Kökler Üç Hür El’ Sergisi Dirimart Pera’da

7 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında, Dirimart Pera’da yer alacak ‘Kökler Üç Hür El’ sergisi, farklılıklar içinde birliği deneyimlemek için değerli bir imkân sunuyor. Jennifer İpekel’in batik tekniğiyle ürettiği tekstil ve seramik eserler etrafında biçimlenen sergi, köklerimize ve evrensel değerlerimize dair bir keşif niteliği taşıyor. Sergi, tarihte farklı kültürlerden doğan tekstil işlerinin insanlık tarihindeki ve kültürel mirastaki önemine odaklanıyor. Eserler, kaynağını doğadan alan felsefi öğretilerle harmanlanarak izleyiciye yeni bir pencere açıyor.

 ***

Kibele Sanat Galerisi ‘Yazan-Çizen Latif Demirci’ Sergisini sunar

Kibele Sanat Galerisi, kendine özgü mizah anlayışı, çizgileri ve yarattığı karakterler ile Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin yarım asırlık sanat hayatını, 30 Haziran’a dek Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ’ sergisiyle anıyor. Küratörlüğünü sanatçının kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu, gazeteci İhsan Yılmaz’ın üstlendiği serginin tasarımını Emre Senan üstlendi. Demirci’nin eserlerini, yarattığı çizgi karakterlerin maceraları, yayınladığı kitaplar, farklı çalışmalarıyla, kronolojik ve tematik bir düzen içinde sanatseverlerle buluşturan retrospektif sergi, sanatçının 1975’te başlayan Gırgır döneminden 2022’de yayınlanmış son karikatürüne kadarki zaman dilimini kapsıyor.

***

‘Yansımalar’ Sergisi Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamında açılıyor

Burcu Ünlü, ‘Yansımalar adlı ilk kişisel sergisiyle, 7-21 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamında sanatseverlerle buluşuyor. İzleyicilerin kendilerinden yansımalar bulabileceği seçki, daha önce gördüklerimize farklı bir gözle bakmamız ve kendimizle karşılaşmamız için fırsat yaratırken bir yandan da aynalama efektiyle dikkat çekiyor. Sanatçı eserlerini, pastel boyadan yola çıkarak mumlama tekniğiyle üretiyor. Seyahat tutkusunu resimlerine yansıtan sanatçının işlerinde doğa olayları, gün doğumu ve batımı, güneşin parlaklığı, denizin ışıltısı gibi detaylar sıklıkla karşımıza çıkıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün