ABD´de Gazze protestolarına Netanyahu´dan tepki

ABD New York´ta Columbia Üniversitesi´nde başlayıp birçok üniversiteye yayılan Gazze protestolarına Netanyahu´dan tepki geldi.

Dünya
26 Nisan 2024 Cuma

Protestolara ilişkin konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ‘‘ABD’de kampüslerde olup bitenler dehşet verici. Yahudi karşıtı çeteler önde gelen üniversiteleri ele geçirdi. İsrail'in yok edilmesini istiyorlar. Protestolara katılan öğrenciler, Yahudi öğrencilere ve Yahudi öğretim üyelerine saldırdı. Birkaç üniversite başkanının tepkisi utanç verici. Protestoların durdurulması için daha fazlası yapılmalı. Şu anda önemli olan, değerlerimiz ve medeniyetimiz için birlikte ayağa kalkmak ve yeter artık demek’’ ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, ‘‘İçinde bulunduğumuz dönem pek çok topluluk için acı verici. Bunu anlıyoruz. Başkan Biden üniversite kampüslerinde ifade özgürlüğüne, tartışma ortamına ve ayrımcılık yapılmamasına destek veriyor. Ancak protesto barışçı olmalı, öğrenciler güvende olmalı. Antisemit söylem ya da nefret söylemi gördüğümüzde buna karşı durmalıyız” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün